Experti in mobilitate urbana: Actuala politica de planificare a Bucurestiului va inrautati conditiile de trafic

Experti in mobilitate urbana: Actuala politica de planificare a Bucurestiului va inrautati conditiile de trafic

De 10 luni, experti straini si romani masoara nivelul de trafic, cerceteaza nevoile de deplasare si aduna date despre preferintele de transport ale locuitorilor din Bucuresti si Ilfov. In timpul dezbaterii a fost difuzata inregistrarea prezentarii domnului Moshe Hirsch, directorul proiectului PMUD Bucuresti-Ilfov, sustinuta la Bucuresti in cadrul Conferintei pe tema Planurilor de Mobilitate Urbana Durabila Cele 3 prezentari si inregistrarea video pot fi gasite in link-urile de mai jos.

acum 106 luni (25 Jun 2015)

>

In acelasi timp, reprezentantul Primariei se plange ca in numai un an, traficul motorizat a crescut cu 15%. Asta in timp ce impotriva Romaniei au inceput procedurile de infrigement din cauza poluarii din Bucuresti si alte orase.

In statistici medicale, expertii spun ca, din cauza nivelului de poluare a aerului, bucurestenii pierd 2 ani din speranta de viata.

De 10 luni, experti straini si romani masoara nivelul de trafic, cerceteaza nevoile de deplasare si aduna date despre preferintele de transport ale locuitorilor din Bucuresti si Ilfov. Toate aceste informatii au fost introduse intr-un program de simulare a traficului, iar rezultatele ar trebui sa ingrozeasca pe oricine are de gand sa-si intemeieze o familie in Bucuresti.

Prioritatile pe termen scurt ale Bucurestiului sunt:

- proiectarea si implementarea urgenta a unei retele de trasee viabile dedicate bicicletelor; - organizarea unui transport public viabil cu un sistem de plata integrat;

Acestea sunt concluziile domnului Moshe Hirsch care, impreuna cu echipa sa, pregateste pentru Primaria Municipiului Bucuresti o strategie de reducere a congestiilor din Bucuresti in scopul imbunatatirii calitatii vietii locuitorilor.

De 10 luni, o echipa de experti lucreaza la Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov.

Dupa mai multe luni de cercetare, datele culese au fost introduse intr-un progam de simulare a traficului. Acesta arata ca actuala politica de planificare a orasului va duce la inrautatirea conditiilor de trafic.

Tot studiile au aratat ca 45% dintre calatoriile din Bucuresti sunt mai mici de 3 km, media fiind la 6,8 km. Au fost prezenti doamna Aura Raducu - manager din partea BERD al celor 8 PMUD ce se dezvolta in polii de crestere din Romania si in Bucuresti-Ilfov, domnul Mihai Grecu - manager adjunct al PMUD Bucuresti-Ilfov si domnul Marian Ivan - expert infrastructura pentru biciclete al PMUD Bucuresti-I... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro