Expert: Phenianul se pregateste sa testeze o racheta lansata de pe un submarin

Fotografii recente din satelit par sa indice pregatirea unui test de lansare a rachetelor balistice de pe un submarin nord-coreean, sustine un expert citat de AFP.

acum 28 luni (12 Aug 2017)

Fotografii recente din satelit par sa indice pregatirea unui test de lansare a rachetelor balistice de pe un submarin nord-coreean, sustine un expert citat de AFP. Dupa parerea sa, fotografiile ar putea ilustra pregatirile de lansare a unei rachete balistice mare-sol (SLBM), transmite Agerpres,care citeaza agentia internationala de presa.

Imaginile au fost surprinse recent de un satelit comercial si sugereaza ca regimul de la Phenian accelereaza dezvoltarea componentei maritime a fortelor sale nucleare, a aratat Bermudez.

Racheta Pukguksong-1 a fost testata prima data pe 24 august 2016, cand a parcurs o traiectorie de 500 de km in directia Japoniei. Ulterior, presedintele nord-coreean Kim Jong-Un a afirmat ca teritoriul continental al Statelor Unite poate fi lovit de pe un submarin din Pacific. Pregatirile observate acum de Bermudez sunt similare celor dinaintea lansarii de anul trecut. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro