Expert canadian: Zborul MH370, prabusit cu intentie

Intr-o ancheta consacrata disparitiei zborului MH370 al Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord, cand efectua legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, Larry Vance, expert canadian in accidente de avion, sustine ca unul din piloti a provocat prabusirea Boeingului. Disparitia misterioasa a zborului MH370 a facut obiectul unor ipoteze diverse, mergand de la un act voluntar, la act terorist sau defectiune tehnica si la peste doi ani de la aceasta tragedie care a cauzat moartea a 239 de persoane, in majoritate chinezi, in martie 2014, ramane enigmatica.

acum 78 luni (3 Aug 2016)

Intr-o ancheta consacrata disparitiei zborului MH370 al Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord, cand efectua legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, Larry Vance, expert canadian in accidente de avion, sustine ca unul din piloti a provocat prabusirea Boeingului.

Disparitia misterioasa a zborului MH370 a facut obiectul unor ipoteze diverse, mergand de la un act voluntar, la act terorist sau defectiune tehnica si la peste doi ani de la aceasta tragedie care a cauzat moartea a 239 de persoane, in majoritate chinezi, in martie 2014, ramane enigmatica.

Disparut de pe radare si presupus a fi cazut in mare, dupa toate datele in Oceanul Indian, Boeingul a fost cautat luni de zile cu toate mijloacele posibile. Dar, de doi ani, mai multe teorii explica acest eveniment straniu, fiind vorba despre una dintre disparitiile aeriene cele mai misterioase.

Celula oficiala de cercetare, care continua vasta operatiune de cautare a unor bucati de avion in ocean, se orienteaza acum spre teoria unei prabusiri provocate voluntar.

Larry Vance, fost anchetator al Biroului canadian pentru securitatea transporturilor, a explicat la BBC ca talia si eroziunea unei bucati de eleron al avionului, descoperita pe o plaja din insula Reunion in iulie 2015, pledeaza pentru ipoteza unei prabusiri voluntare. Potrivit lui Vance, care a analizat peste 200 de accidente de avion, unul din piloti a dirijat avionul in mod voit in mare.

Aceste explicatii ar putea confirma teoria sinuciderii unuia sau ambilor piloti, un episod care aminteste de cel al Germanwings. In plus, pilotul a exersat o serie de simulari de zbor pe o anume traiectorie, pentru a se indrepta deasupra stramtorii Malacca si a frontierelor Oceanului Indian. O diferenta de 800 de mile (1.450 km separa cele doua locatii).

Revista australiana "60 de Minute" dezvaluie ca malaezienii cunosteau existenta simularilor pilotului pe care acesta le ascunsese pe discul dur.

Pilot experimen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro