Experimentul unei tinere din Romania: traieste intr-o casuta pe roti si cand se plictiseste se muta in alt judet

Experimentul unei tinere din Romania: traieste intr-o casuta pe roti si cand se plictiseste se muta in alt judet

Eu cred ca am cinci perechi de pantaloni, doi bocanci, trei sandale, nu am nicio poseta, nu am rochii de gala, pantofi cu tocuri si, cel mai important, stiu unde este fiecare lucru, pentru ca eu eram un om foarte dezordonat, insa de cind stau in casuta cu roti stiu fiecare obiect unde e", povesteste Gabriela. Este o casa in toata regula, doar ca poti sa o muti", mai spune Gabriela, ca povesteste ca oamenii se uita la casuta ei "ca la urs", insa sunt multi care cocheteaza cu ideea de libertate si viseaza la un astfel de spatiu.

acum 44 luni (20 Feb 2018)

Tanara din Miercurea Ciuc a decis sa-si faca o casuta pe roti, in urma cu aproximativ doi ani, in momentul in care a calculat cati bani va trebui sa dea inapoi pentru un credit imobiliar.

"M-am gandit initial la o casa de lut, dar habar nu aveam unde sa o fac. Initial am vrut sa-mi cumpar un microbuz, dar nu era potrivit pentru ce doream eu si asa am inceput sa studiez fenomenul casutelor pe roti. Am citit foarte mult despre stilul asta de viata, despre cum se fac casutele si, in cele din urma m-am hotarat sa o fac. Am inceput sa caut in Romania firme care sa faca astfel de casute, dar initial nu am gasit. I-am aratat tot felul filme pe Youtube cum se face si omul parea foarte incurcat, atat de incurcat incat am zis ca nu ma incurc", povesteste Gabriela.

Aceasta spune ca si-a cumparat trailerul de la o firma din Miercurea Ciuc care, in cele din urma, a ajutat-o sa-si faca si casa, modelul ales de ea costand in jur de 20.000 de euro. Tot ce am facut a fost sa pun toata izolatia de pe casa, am vopsit, am lacuit lambriurile, chestii de astea.

Casuta te face mai ordonat

Tanara povesteste ca stilul acesta de viata se potriveste celor care iubesc libertatea si celor care nu pun atat de mult accent pe marimea spatiului in care traiesc. Daca esti obisnuit sa dormi in cort, in hamac, atunci nu ai o problema, dar daca ai stat intr-o casa de 200 de metri patrati, atunci o sa ai ceva probleme. Eu am calatorit foarte mult si m-am obisnuit cu stilul asta de viata. Nu poti sa-ti pui o cada sa te lafai in ea, suprafata de jos a casei este si bucatarie, si sufragerie, si birou, deci totul intr-una.

Gabriela sustine insa ca exista si nenumarate avantaje ale traiului intr-o astfel de casa.

"Ai o libertate fantastica poti sa stai iarna intr-o zona de schi, poti sa locuiesti vara sub un stejar sau la malul marii. Dar trebuie sa fii un om fo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro