EXPERIMENTUL care PATRUNDE in UNIVERSURILE paralele. Savantii merg catre DIMENSIUNILE paralele

EXPERIMENTUL care PATRUNDE in UNIVERSURILE paralele. Savantii merg catre DIMENSIUNILE paralele

Daca un astfel de Univers ar fi extrem de apropiat (in spatiul extradimensional) de al nostru, am putea masura efecte generate de prezenta sa. Este exact ceea ce au incercat sa faca cercetatori de la Universitatea din Grenobe (Franta) si de la Universitatea din Namur (Belgia).

acum 78 luni (13 Jun 2016)

La ora actuala nu avem dovezi concrete, insa mai multe experimente care folosesc metode diferite incearca sa descopere urme ale posibilelor Universuri "apropiate" de al nostru. Un experiment care foloseste neutronii emisi de un reactor nuclear de la Grenoble a reusit sa puna o limita inferioara asupra distantei la care s-ar putea afla un Univers paralel.

Mai multe teorii ale fizicii moderne post modelul standard sustin ca ar putea exista mai multe dimensiuni, asa-numitele extradimensiuni, in afara celor 3+1 (spatiu-timp) pe care le cunoastem.

Daca totusi aceste dimensiuni "in plus" exista, atunci Universul nostru ar putea fi doar unul dintre multe alte Universuri, numite Universuri paralele.

Universul nostru in acest spatiu multidimensional ar fi precum o foaie de hartie in spatiul tridimensional. Am putea avea mai multe foi de hartie, mai mult sau mai putin apropiate - acestea reprezentand Universurile paralele. Daca un astfel de Univers ar fi extrem de apropiat (in spatiul extradimensional) de al nostru, am putea masura efecte generate de prezenta sa.

Este exact ceea ce au incercat sa faca cercetatori de la Universitatea din Grenobe (Franta) si de la Universitatea din Namur (Belgia). ... Citeste intreg articolul pe evz.ro