Expeditie de cosmar in Masivul Retezat: o femeie s-a accidentat grav dupa ce s-a prabusit intr-o rapa

Expeditie de cosmar in Masivul Retezat: o femeie s-a accidentat grav dupa ce s-a prabusit intr-o rapa

Femeia ranita in Retezat, transportata cu un elicopter Victima a fost transportata pe o targa, pana la Campul Mielului, loc de pe DN 66A, de unde a fost preluata in jurul orei 21.30, de un elicopter si transportata la un spital din Timisoara, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara.

acum 84 luni (9 Aug 2015)

O timisoreanca in varsta de 46 de ani a trecut prin momente cumplite, in timpul unei expeditii in Masivul Retezat.

Norocul femeii a fost ca inainte cu o zi de a pleca pe traseul montan, salvamontistii s-au intalnit cu ea in zona Piule din Retezat. Femeia isi parcase masina in apropiere de Cheile Butii de unde a continuat deplasarea pe traseele marcate, singura, in ciuda avertizarii primite.

Nu a ascultat recomandarile salvamontistilor

A doua zi, salvamontistii au vazut masina femeii parcata in acelasi loc si au plecat in cautarea ei, impreuna cu jandarmii montani. "Au fost realizate echipe mixte de cautare, care au inceput cautarile pe traseele montane marcate, ce pornesc din zona Cheile Butii. In zona Varfului Plesa a fost auzit un strigat de ajutor venind dispre Scocul Urzicanului, loc in care, in jurul orei 19, salvatorii montani au gasit femeia. Femeia era constienta, insa putin deshidratata", a informat Andrada Pop, de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara.

Femeia ranita in Retezat, transportata cu un elicopter

Victima a fost transportata pe o targa, pana la Campul Mielului, loc de pe DN 66A, de unde a fost preluata in jurul orei 21.30, de un elicopter si transportata la un spital din Timisoara, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara.

Potrivit relatarilor salvamontistilor vremea nefavorabila (ploaie torentiala cu fulgere) a facut ca turista sa piarda traseul marcat de creasta si sa urmeze o vale abrupta (Scocul Urzicarului), zona nerecomandata din cauza saritorilor de 10 - 15 metri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro