Exercitiul de deviere a orbitei unui asteroid cu potential de a lovi Pamantul

Exercitiul de deviere a orbitei unui asteroid cu potential de a lovi Pamantul

> Un foarte util si complex exercitiu de deviere a orbitei unui asteroid a avut loc la editia de anul acesta, a 4-a, a Conferintei pe Probleme de Aparare a Planetei, organizata sub auspiciile Academiei Internationale de Astronautica, intre 13-17 aprilie la Frascati, in Italia, unde Agentia Spatiala Europeana are un centru de cercetare. Tom Jones are la activ 4 misiuni spatiale, este fost pilot al U.S. Air Force, om de stiinta si in prezent detine si functia de presedinte al comitetului pe probleme de corpuri ceresti cu potential de impact cu Pamantul (NEO) din cadrul Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic, asociatie internationala care reuneste aproape 400 de astronauti din 36 de tari. El se bucura de progresul inregistrat in ultimii ani de oamenii de stiinta in identificarea si simularea de scenarii de deviere a orbitei asteroizilor: "S-au facut progrese mari de catre NASA si alte organizatii din lume in identificarea corpurilor ceresti cu potential de impact cu Pamantul, am vazut asta pe parcursul acestei conferinte.

acum 111 luni (26 Apr 2015)

>

Un foarte util si complex exercitiu de deviere a orbitei unui asteroid a avut loc la editia de anul acesta, a 4-a, a Conferintei pe Probleme de Aparare a Planetei, organizata sub auspiciile Academiei Internationale de Astronautica, intre 13-17 aprilie la Frascati, in Italia, unde Agentia Spatiala Europeana are un centru de cercetare.

Pericolul pe care il prezinta asteroizii este subestimat de publicul larg , din cauza lipsei de informatii din spatiul public. Oamenii de stiinta si astronautii fac eforturi de identificare, inventariere si concepere de metode stiintifice de deviere a lor. Ei atrag atentia ca aceste obiecte naturale pot distruge Pamantul daca au diametrul mai mare de 400 de metri si cad pe planeta noastra.

Conferinta a reunit 250 de participanti - oameni de stiinta, cercetatori de la NASA, ESA- Agentia Spatiala Europeana, laboratoare de cercetare si institute, precum si 3 astronauti: americanul Thomas (Tom) Jones, rusul Oleg Atkov si Dumitru Dorin Prunariu, singurul astronaut roman.

Tom Jones are la activ 4 misiuni spatiale, este fost pilot al U.S. Air Force, om de stiinta si in prezent detine si functia de presedinte al comitetului pe probleme de corpuri ceresti cu potential de impact cu Pamantul (NEO) din cadrul Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic, asociatie internationala care reuneste aproape 400 de astronauti din 36 de tari. El se bucura de progresul inregistrat in ultimii ani de oamenii de stiinta in identificarea si simularea de scenarii de deviere a orbitei asteroizilor:

"S-au facut progrese mari de catre NASA si alte organizatii din lume in identificarea corpurilor ceresti cu potential de impact cu Pamantul, am vazut asta pe parcursul acestei conferinte.

Tom Jones promoveaza misiunile cu echipaj uman care sa abordeze corpuri ceresti cu potential de impact cu Pamantul, precum si utilizarea economica a resurselor de pe aceste corpuri. El considera ca "trebuie sa extindem ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro