"Exemplul" seniorilor. Ludovic Orban s-a balacarit cu un alt lider PNL la Congresul tinerilor liberali. Ce sfori a tras fiecare

La randul sau, Glad Varga, parlamentar de Arad, a fost sustinut de liderii liberali din vestul tarii: Gheorghe Falca, primarul Aradului, prezent si el la Congresul TNL, si Ilie Bolojan, primarul Oradei. Mara Mares a castigat primul tur la o diferenta de peste 150 de voturi, insa fara sa obtina 50% plus unu din voturi, asa ca s-a mers in turul doi, acolo unde Radu Surugiu si Glad Varga s-au coalizat impotriva ei.

acum 61 luni (22 Oct 2017)

Faptul ca in cursa pentru sefia TNL s-au implicat din rasputeri "batranii" sforari liberali s-a vazut cu ochiul liber la Congres. Iulian Dumitrescu, prim-vicepresedintele PNL, a tinut un discurs plin de patos, in care i-a pus la zid pe cei care au lansat informatii pe surse cum ca Ludovic Orban ar fi orchestrat ca Mara Mares sa iasa presedinte.

"Am auzit un tupeu maxim, ca Ludovic Orban e de partea unui candidat.

Insa nu a fost decat o maniera parsiva a lui Dumitrescu de a-i bate obrazul lui Orban pentru ca a facut lobby pentru Mara Mares.

In replica, Ludovic Orban l-a pus la zid pe Iulian Dumitrescu chiar de la tribuna Congresului TNL. "S-a pomenit de atatea ori aici numele meu ca ma gandeam ca am ajuns sa candidez si la sefia TNL. Cand am ceva de spus, spun eu, n-am nevoie de un purtator de cuvant.

Apoi, liderul PNL a continuat: "Nu-mi place ca membrii TNL sa fie radiati din calitatea de membru al PNL, dupa ce au muncit la zeci si sute de campanii".

Surse din PNL au explicat pentru "Adevarul" ca Iulian Dumitrescu, cel care controleaza filiala PNL Parhova, a incercat sa-si impuna un apropiat la sefia organizatiei liberale de tineret din judetul sau. Asa ca Iulian Dumitrescu a apelat la "vicii de procedura". A scornit faptul ca cel care castigase nu-si platise cotizatia de cateva luni, drept urmare l-a radiat din baza de date a partidului.

Ce proptele au avut candidatii la sefia TNL

Mara Mares a fost sustinuta de Ludovic Orban, care, in public, a jucat cartea echidistantei, insa cel care a tras sfori in numele sau a fost secretarul general adjunct al PNL, Cristi Barbu. De altfel, unul dintre candidatii la sefia TNL, Glad Varga, a spus lucrurilor pe nume. Dar va acuz ( de jocuri de culise -n.r) secretarul general adjunct (Cristi Barbu- n.r), si va rog sa-l suspendati".

La randul sau, Glad Varga, parla... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro