EXCLUSIVITATE Romania Libera. Sesizarea privind plagiatul Laurei Codruta Kovesi a fost invalidata. Ministerul Educatiei nu poate sa inceapa procedura de verificare a lucrarii de doctorat

In momentul de față nu a fost declanșată nicio procedură oficială pentru investigarea posibilelor fraude academice comise de Laura Codruța Kövesi in teza sa de doctorat intitulată "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", susținută in luna decembrie 2011 la Facultatea de Drept şi Ştiinte Administrative a Universităţii de Vest din Timișoara. Faptul că nu a depus o sesizare la CNATDCU in care să reclame presupusul plagiat săvarșit de Kövesi, pentru a prelungi suspansul și a rostogoli amănuntele de senzațional de care sunt ahtiate televiziunile, mă face să cred că totul e parte dintr-un joc de distrugere a imaginii doamnei Kövesi și a DNA", a afirmat un specialist consultat de Romania liberă ...citește mai departe aici ...

acum 45 luni (5 Oct 2016)

In momentul de față nu a fost declanșată nicio procedură oficială pentru investigarea posibilelor fraude academice comise de Laura Codruța Kövesi in teza sa de doctorat intitulată "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", susținută in luna decembrie 2011 la Facultatea de Drept şi Ştiinte Administrative a Universităţii de Vest din Timișoara. Faptul că nu a depus o sesizare la CNATDCU in care să reclame presupusul plagiat săvarșit de Kövesi, pentru a prelungi suspansul și a rostogoli amănuntele de senzațional de care sunt ahtiate televiziunile, mă face să cred că totul e parte dintr-un joc de distrugere a imaginii doamnei Kövesi și a DNA", a afirmat un specialist consultat de Romania liberă ...citește mai departe aici ... Inregistrarea sesizării pentru o posibilă fraudă academică trebuie să cuprindă numele celui care face sesizarea, documente in baza cărora se formulează sesizarea și exemple concrete cu privire la existența plagiatului in cadrul tezei de doctorat.

UEFISCDI doar verifică dacă - cumulativ - sunt indeplinite aceste condiții și, in termen de trei zile, trimite sesizarea la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Parcursul unei sesizări valide

Ajunsă la CNATDCU, teza de doctorat este repartizată spre analiză unei comisii de specialitate. Președintele este Mircea Dan Bob, profesor de drept la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Este vicepreședintele Comisiei de Etică a Universității și are 42 de ani. Cercel Sevastian este profesor de drept civil la Universitatea din Craiova. Ștefan Deaconu este profesor doctor și indrumător de doctorate la Universitatea București, facultatea de Drept. Al șaptele mebru al Comisiei Juridice a CNATDCU este Anton Trăilescu de la Universitatea de Vest din Timişoara, specializat in Drept Administrativ.

Cum sunt numiți experții

Potrivit Regul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro