EXCLUSIV VIDEO Interviu cu Sir Derek Jacobi: "Mi-ar placea sa-l mai joc pe Hamlet, dar sunt prea batran"

EXCLUSIV VIDEO Interviu cu Sir Derek Jacobi:

Cariera sa este legata de lumea teatrului, acolo unde a obtinut numeroase premii, dar si de cea a televiziunii si a filmului. Sir Derek Jacobi (78 de ani) a putut fi vazut in pelicule precum "Gladiator", "The King's Speech", "Vicious", "Cyrano de Bergerac" (1985), "Gosford Park", dar si in filme de televiziune precum "The Borgias" sau "I, Claudius", care avea sa ii aduca faima si recunoasterea timpurie. Prezent la Cluj, pentru premiera filmului "Povestea iubirii", Sir Derek Jacobi a avut amabilitatea de a oferi un interviu in exclusivitate pentru Adevarul, povestind atat despre felul in care a colaborat cu regizorul roman, cat si despre arta actorului de teatru sau despre relatia pe care o are de 40 de ani cu partenerul sau de viata, actorul si regizorul Richard Clifford. Am fost relaxati, liberi sa exprimam, sa simtim, sa iubim, sa plangem, sa Traim, cu T mare. Un actor trebuie sa cerceteze permanent, sa caute cai si drumuri spre roluri, sa exploreze continuu, sa invete permanent. Ceea ce pot sa te invete scolile de teatru si profesorii este ceea ce e bun in privinta talentelor tale, ceea ce e rau, ce de lucruri trebuie sa scapi sau pe ce anume sa te concentrezi. - Increderea reciproca, prietenia adevarata, placerea pe care o gasesti in compania partenerului, daruirea, dar in principal increderea si convietuirea cu celalalt, o persoana care este acolo cand ai nevoie sa vorbesti cu cineva, la care sa tipi eventual.

acum 42 luni (9 Jun 2017)

Cariera sa este legata de lumea teatrului, acolo unde a obtinut numeroase premii, dar si de cea a televiziunii si a filmului. Prezenta sa la Cluj este legata de rolul principal pe care l-a avut in lungmetrajul "Povestea iubirii", regizat de Radu Mihaileanu si filmat la New York, in Canada si in...

Sir Derek Jacobi (78 de ani) a putut fi vazut in pelicule precum "Gladiator", "The King's Speech", "Vicious", "Cyrano de Bergerac" (1985), "Gosford Park", dar si in filme de televiziune precum "The Borgias" sau "I, Claudius", care avea sa ii aduca faima si recunoasterea timpurie.

In 1994 a fost numit cavaler, pentru serviciile aduse teatrului, fiind al doilea detinator al unui asemenea titlul in Anglia si in Danemarca, dupa Sir Laurence Olivier.

Prezent la Cluj, pentru premiera filmului "Povestea iubirii", Sir Derek Jacobi a avut amabilitatea de a oferi un interviu in exclusivitate pentru Adevarul, povestind atat despre felul in care a colaborat cu regizorul roman, cat si despre arta actorului de teatru sau despre relatia pe care o are de 40 de ani cu partenerul sau de viata, actorul si regizorul Richard Clifford.

Adevarul: - Care sunt primele impresii pe care le aveti, legate de Cluj si de TIFF? A scos tot ce-i mai bun din mine, delicat, cu blandete, cu iubire, cu multa afectiune si sensibilitate. A fost o bucurie sa lucrez cu el, mi-ar placea sa repetam asta. Are un ochi foarte bun, stie cum trebuie sa arate totul. Actorul care trebuia sa joace s-a imbolnavit si n-a mai putut, chiar inainte de inceperea filmarilor. Si m-au cautat pe mine, m-au intrebat daca pot sa joc. Asa ca eu am fost o alegere ulterioara, si dincolo de orice sentiment de nepotrivire m-au ajutat cu totii foarte mult.

- Puteti sa imi spuneti si cine a fost prima alegere pentru acest rol?

- Desigur, a fost un mare, mare actor, din pacate intre timp decedat: John... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro