EXCLUSIV "Va fi proces", crede avocatul "Cuminteniei Pamantului"

EXCLUSIV

Avocatul proprietarilor sculpturii "Cumintenia Pamantului", Bogdan Grabowski, a aratat ieri cu degetul spre guvernarea lui Ponta si fostul mandat al actualului ministru, Ionut Vulpescu, explicand ca toate lucrurile care-i nemultumesc acum pe noii guvernanti au fost demarate si stabilite pe vremea cand acestia conduceau Romania. In opinia avocatului, daca statul nu va cumpara pana la urma, sunt trei variante: fiecare isi vede de treaba lui, iar proprietarii se indreapta spre casele de licitatii (unde poate cumpara orice cetatean, roman sau strain), statul sa rascumpere prejudiciul adus proprietarilor sau statul sa fie obligat sa cumpere statuia, conform promisiunilor scrise.

acum 60 luni (10 Jan 2017)

Avocatul proprietarilor sculpturii "Cumintenia Pamantului", Bogdan Grabowski, a aratat ieri cu degetul spre guvernarea lui Ponta si fostul mandat al actualului ministru, Ionut Vulpescu, explicand ca toate lucrurile care-i nemultumesc acum pe noii guvernanti au fost demarate si stabilite pe vremea cand acestia conduceau Romania. Declaratiile au venit in replica la cele facute luni de Liviu Dragnea, presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor.

Dragnea ar cam pune cruce achizitiei

Acesta a afirmat ca, din cate a inteles el, "daca s-ar fi cautat cum trebuie, s-ar fi gasit documentele care atestau ca este deja proprietatea statului roman". Ceea ce s-a facut acolo nu a fost nici legal, nici transparent, dar comisiile de specialitate vor analiza lucrul asta", a completat presedintele PSD.

Totodata, chestionat daca va incuraja Guvernul sa cumpere opera, Liviu Dragnea a raspuns negativ:

"Eu nu incurajez asa ceva, nu am incurajat nici ce a facut guvernul trecut.

"Multa demagogie"

"Din pacate, e multa demagogie", a declarat ieri dimineata avocatul Bogdan Grabowski (foto sus) pentru News.ro. El a adaugat ca statul a fost notificat in timpul guvernarii Ponta, iar prim-ministrul de atunci a decis exercitarea dreptului de preemptiune. Membrii comisiei de atunci au vrut sa semnam un angajament de confidentialitate legat de negocieri.

In plus, intreaga Comisie de Cultura din Camera Deputatilor a fost de acord, in septembrie 2016, ca statul sa plateasca intregul pret pentru sculptura. "Personal, nu ma asteptam ca la aceasta sedinta extraordinara a Camerei Deputatilor sa se discute si problema .

"Domnul Vulpescu nu cred ca o sa ne cheme decat atunci cand o sa ii permita domnul Dragnea. Inteleg ca dumnealui vorbeste in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, insa vad ca vorbeste si in locul Guvernului", a mai spus Bogdan Grabo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro