EXCLUSIV Unicat mondial: capul de femeie de pe cuptorul cucutenian

EXCLUSIV Unicat mondial: capul de femeie de pe cuptorul cucutenian

Continuarea pe premium.evz.ro Premium.evz.ro este platforma cu plata a site-ului "Evenimentul zilei", cuprinzand o selectie exclusiva de materiale de presa de calitate.

acum 54 luni (4 May 2016)

O reprezentare antropomorfa feminina descoperita intr-un sanctuar cucuteninan de la Margineni-Cetatuie, judetul Bacau, este unica in lume.

Una dintre principalele civilizatii ale neo-eneoliticului european care poate rivaliza cu stralucitele manifestari culturale din Orient este civilizatia Ariusd-Cucuteni-Tripolie care a evoluat de la inceputul mileniului al IV lea pana la jumatatea mileniului al III lea i.Hr.

Camera in care se observa cuptorul reconstituit

Una dintre descoperirile importante de pe vremea acestei civilizatii este o reprezentare antropomorfa, un cap de femeie, care dezvaluie atractia cucutenienilor pentru stilizare si geometrizare. Partea interesanta este ca specialistii de la Bacau au reconstituit casa si cuptorul cucuteniene.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plata a site-ului "Evenimentul zilei", cuprinzand o selectie exclusiva de materiale de presa de calitate.

+Din Jurnalul intim al lui Stefan Andrei (I): De ce-a interzis CEAUSESCU importul ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro