EXCLUSIV Un chirurg militar acuzat de luare de mita "lucra" dupa "Manualul de luat spaga"

EXCLUSIV Un chirurg militar acuzat de luare de mita

Locotenent-colonelul Adrian-Gabriel Ilie (49 de ani), medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucuresti, acuzat de luare de mita, avea in laptop un fisier denumit "Manual de spaga". Concret, medicul este acuzat de procurorii DNA ca a pretins suma totala de 1.500 de euro de la trei persoane si a primit 1.000 euro de la doua dintre acestea pentru a le opera. "Am vazut ca ea avea urme recente ale unei interventii chirurgicale la nivelul nasului, de la aceasta afland ca s-a operat la medicul Ilie Adrian de la Spitalul Militar Central si ca pentru efectuarea acestei interventii i-a oferit medicului suma de 500 de euro", a spus una din martore.

acum 87 luni (6 Sep 2016)

Locotenent-colonelul Adrian-Gabriel Ilie (49 de ani), medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucuresti, acuzat de luare de mita, avea in laptop un fisier denumit "Manual de spaga". In acesta erau prezentate cazuri documentate de jurnalisti referitoare la modalitatile, tarifele si circuitul mitei in sistemul public de sanatate din Romania. Detaliile apar procesul-verbal de perchezitie domiciliara ce face parte din dosarul in care ofiterul a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru trei infractiuni de luare de mita.

Concret, medicul este acuzat de procurorii DNA ca a pretins suma totala de 1.500 de euro de la trei persoane si a primit 1.000 euro de la doua dintre acestea pentru a le opera. In doua cazuri era vorba de rinoplastii, operatii de infrumusetare a nasului. Atunci cand au perchezitionat casa medicului, procurorii au descoperit, pe langa "Manualul de spaga", suma de 30.000 de euro, ascunsa intr-o borseta de culoare rosie. Ilie a spus atunci ca banii i-a imprumutat de la cumnatul sau, in urma cu 3-4 ani. Totusi, cand a fost audiat la DNA, cumnatul nu a confirmat aceasta varianta, si a explicat ca din 2009 i-ar fi dat surorii sale, sotia medicului, doar 50.000 de lei.

Confiscarea extinsa pentru veniturile ilicite

De altfel, o expertiza realizata pe veniturile si cheltuielile familiei Ilie, din ultimii 4 ani, arata ca medicul nu poate dovedi o parte din avere. In perioada 22 aprilie 2012 - 10 august 2016, medicul a achizitionat bunuri mobile si imobile, a efectuat plati catre comercianti, a constituit depozite bancare, a efectuat depuneri de numerar, a detinut lichiditati in contul curent si a stins creante a caror valoare totala cumulata depaseste cu mult veniturile licite ale lui Ilie si a familiei sale. Este vorba de sumele de 237.000 de lei, 11.380 de euro si 7.100 de dolari.

500 de euro infrumusetarea nasului

Pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro