EXCLUSIV Uber reduce tarifele si are un motiv intemeiat pentru asta

EXCLUSIV Uber reduce tarifele si are un motiv intemeiat pentru asta

Inainte de acest anunt, reprezentantii Uber in Romania mi-au explicat de ce apar aceste modificari si cine castiga de pe urma lor. Si mai este un indicator (poate cel mai important) de care Uber zice ca tine cont: timpul mediu de asteptare. Noua schimbare vine pe fondul dorintei de a creste numarul de curse si sa se asigure ca veniturile partenerilor raman la un nivel atractiv pe toata perioada anului, chiar si in sezonul cald, cand cererea tinde sa scada.

acum 51 luni (13 Apr 2016)

Miercuri, 13, vine pentru utilizatorii Uber cu o veste buna: tarifele pentru UberX sunt reduse cu aproximativ 10%. Inainte de acest anunt, reprezentantii Uber in Romania mi-au explicat de ce apar aceste modificari si cine castiga de pe urma lor.

"Scaderile sunt menite sa incurajeze pasagerii sa foloseasca serviciul mai des si, implicit, sa asigure mai multa activitate pentru soferii parteneri in perioadele cu cerere mai putin intensa, asa cum este sezonul cald. Viziunea noastra este sa oferim cat mai multor oameni acces la transport sigur si convenabil, la tarife mai accesibile, oferind in acelasi timp o oportunitate economica atractiva pentru parteneri", sustin acestia.

Desi ar putea parea contraintuitiv, daca tariful este mai mare, mai multi soferi ar fi tentati sa iasa in trafic. Uber sustine ca in cinci ani si jumatate a observat impactul pozitiv pe care il au reducerile de preturi in alte orase in care activeaza. In Polonia, unde a implementat o scadere a tarifelor in urma cu o luna, inregistreaza deja o crestere cu 18% a numarului de curse pe ora.

Un exemplu de serviciu Uber deja disponibil in alte orase.

Si mai este un indicator (poate cel mai important) de care Uber zice ca tine cont: timpul mediu de asteptare. In interviul cu directorul pe Romania, am aflat de ce nu comunica niciodata numarul de soferi parteneri, ci acest timp. Cat de importanta e actualizarea strategiei

Aceasta schimbare arata alta latura a ideii pe care se bazeaza Uber: poti actualiza sistemul pe masura ce ai feedback. Acum, este vorba de un tarif nou si reprezentantii locali vor analiza impactul acestei schimbari, pentru a se asigura ca are efectul pe care si-l doresc. E simplu, bazat pe trei elemente: soferi in trafic, utilizatori in aplicatie si un echilibru multumitor pentru ambele tabere. A functionat, baza de soferi parteneri a crescut de la inceputul anului, si,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro