EXCLUSIV Truica tragea sforile ca sa-l bage in Guvern pe printul Paul: "Nu vrem sa fim pe minus" fata de Radu Duda

EXCLUSIV Truica tragea sforile ca sa-l bage in Guvern pe printul Paul:

Procurorii DNA au facut contestatie impotriva deciziei Curtii de Apel Brasov care a stabilit ca printul Paul, Remus Truica si avocatul Robert Rosu sa fie plasati in arest la domiciliu, iar Dan Andronic, patronul ziarului "Evenimentul Zilei", afaceristul Claudiu Mateescu si Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, sa fie cercetati sub controlul judiciar. Discutiile consilierilor Potrivit interceptarilor, Truica era omul de legatura intre romani si israelieni, iar fostul sef de Cabinet al lui Adrian Nastase chiar avea influenta in Executiv. "Ne vedem la Monte Carlo" Truica era cel care tinea legatura cu Steinmetz, miliardarul se interesa telefonic de toate demersurile, inclusiv de mita data unor functionari ai statului, cum ar fi discutia din 6 mai 2008.

acum 80 luni (20 Dec 2015)

Procurorii DNA au facut contestatie impotriva deciziei Curtii de Apel Brasov care a stabilit ca printul Paul, Remus Truica si avocatul Robert Rosu sa fie plasati in arest la domiciliu, iar Dan Andronic, patronul ziarului "Evenimentul Zilei", afaceristul Claudiu Mateescu si Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, sa fie cercetati sub controlul judiciar.

Care sunt acuzatiile DNA

In esenta, procurorii DNA spun ca, in luna noiembrie 2006, Truica ar fi constituit impreuna cu alte persoane un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de Paul. Acesta ar fi asigurat cea mai mare parte din bani, in primul rand 4 milioane de euro dati printului Paul pentru cedarea unor drepturi litigioase. Alti israelieni implicati: consultantul Tal Silberstein si Shimon Sheves - fostul sef de cabinet al unuia dintre cei mai puternici premieri ai Israelului, Yitzhak Rabin. In ancheta mai apar, ca apropiati ai miliardarului care ar fi stiut de aceasta afacere, afaceristul israelien Moshe Agavi - cunoscut dezvoltator imobiliar in Romania si avocatul lui Steinmetz, David Barnett.

Gruparea ar fi avut influenta nu doar in Executiv, prin intermediul consilierilor, ci si la Curtea Suprema, prin intermediul unor avocati. In al doilea rand, procesul de parternitate al printului Paul era inca pe rolul instantelor si avea sa fie recunoscut ca nepot al Regelui abia in 2012.

Discutiile consilierilor

Potrivit interceptarilor, Truica era omul de legatura intre romani si israelieni, iar fostul sef de Cabinet al lui Adrian Nastase chiar avea influenta in Executiv. De regula, lucrurile importante erau discutate fata in fata, la Monte Carlo, Dubai sau Bucuresti. "Cand vom bea sampanie?", era intrebarea lui Steinmetz, atunci cand intreba de retrocedarea de la Baneasa.

Tal Silberstein si Dan Andronic, ambii fosti consilier... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro