EXCLUSIV Summit post-Brexit: concluziile primei zile

EXCLUSIV Summit post-Brexit: concluziile primei zile

Desigur, acesta este mesajul exceptional de interesant si atat de asteptat de la acest Consiliu, aratand ca lunile de negocieri intre UE si NATO pe acest subiect au putut sa se finalizeze cu succes, acesta fiind unul dintre elementele de forta care vor alcatui pachetul decizional ce urmeaza sa fie aprobat la Summitul NATO de la Varsovia.

acum 55 luni (28 Jun 2016)

>

O parte dintre acestea vor incepe sa fie redactate imediat dupa incheiera dineului de lucru din aceasta seara la care este invitat si David Cameron.

Veti gasi o estimare asupra succesului inregistrat pana acum in urma incheierii acordului cu Turcia (care a dus, practic, la stoparea fluxului migratiei pe asa-numita "Ruta Balcanica) dar si exprimarea ingrijorarilor privind reorientarea fluxului migrationist pe vechile rute din Mediterana Este amintita nevoia de a dezvolta tipul de actiuni bi sau multilaterale cu terte tari, asa cum se prevede in documentele Summitului asupra migratiei de la La Valetta, "toate instrumentele relevante si fondurile trebuind sa fie mobilizate intr-un mod coerent". Cu precizarea ca, pana in luna septembrie Comisia este invitata sa prezine o propunere pentru un plan "ambitios" de investitii externe care sa fie examinat cu prioritate de Parlamentul European si de Consiliu. 19) sprijinul pentru Guvernul de Acord National din Libia si cere tuturor grupurilor din Libia sa lucreze ca acesta in calitatea sa de unic guvern legitim din tara "pentru a asigura restaurarea stabilitatii, lupta impotriva terorismului si controlul fenomenului migrationist in Mediterana Centrala. In acest context, Consiliul European saluta adoptarea de catre Consiliul de Securitate al ONU a Rezolutiei 2292 si misiunea extinsa ce revine Operatiunii Sophia (fost EUNAVFOR, n.n.) in intarirea embargoului asupra armelor in Libia precum si pentru pregatirea Pazei de coasta libiene". Noul imbold in cooperarea dintre UE si NATO se va desfasura in spiritul unei deschideri depline si cu totala respectare a autonomiei luarii de decizii si a procedurilor specifice fiecareia dintre organizatii, bazat pe principiul incluziunii si fara a afecta caracterul specific al politicilor de aparare si securitate ale vreunuia dintre Statele Membre.

Desigur, acesta este mesajul exceptional de interesant si atat de asteptat de la acest Consiliu, aratand ca lunile ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro