EXCLUSIV Situatie fara precedent la Curtea de Conturi, acuzata, din interior, de un director: "Incearca intimidarea propriilor angajati"

EXCLUSIV Situatie fara precedent la Curtea de Conturi, acuzata, din interior, de un director:

O parte dintre constatarile Curtii de Conturi aveau sa fie confirmate de un control al Casei de Asigurari de Sanatate, care a penalizat Spitalul Judetean Timisoara cu suma de peste 800.000 de lei din cauza ca pacientii au fost pusi sa isi cumpere medicamente din banii lor, iar cererile de rambursare a sumelor au fost respinse pentru ca medicii au incalcat procedurile legale care le-ar fi permis pacientilor sa isi recupereze banii platiti pe medicamente. Vila lui Ionac, perchezitionata de procurori Descoperirea neregulilor de la Clinica de Chirurgie Vasculara a fost urmata, in luna aprilie a anului trecut, de perchezitii realizate de procurori la Spitalul Judetean Timisoara, dar si la vila medicului Mihai Ionac si la Centrul de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie din cadrul UMF, condus de Ionac. In plangerea depusa la Curtea de Conturi a Romaniei si intrata in posesia "Adevarul", Mihai Ionac reclama abuzul auditorului care a descoperit neregulile si solicita "constatarea abaterilor deosebit de grave savarsite de acesta in exercitarea functiei de auditor public extern, abuzand de pozitia sa, si tragerea la raspundere a acestuia si ca urmare invalidarea si anularea actelor intocmite de acesta sub toate aspectele".

acum 94 luni (16 Feb 2016)

Un control al Curtii de Conturi efectuat la Spitalul Judetean din Timisoara la inceputul anului 2014 a scos la iveala nereguli grave. Printre altele, Curtea de Conturi a descoperit faptul ca singura firma care a participat la licitatia pentru cumpararea unui aparat medical avea avizul de functionare expirat, situatie care impunea descalificarea societatii, lucru care nu s-a intamplat, ceea ce a si atras dupa sine un prejudiciu de peste doua milioane de lei.

O alta neregula constatata de Curtea de Conturi viza atribuirea contractului de deratizare si dezinsectie. Curtea de Conturi a estimat aici un prejudiciu de peste 500.000 de lei, constatand ca firma care a castigat licitatia "nu este autorizata legal sa execute astfel de lucrari, nu a facut dovada detinerii - in toata perioada - de capacitati tehnice si umane si nu in ultimul rand nu certifica prin documente justificative/situatii de lucrari prestatiile facturate entitatii auditate". Un personaj - cheie al afacerilor de la Judetean este Vlad Francisc Iman, fin al lui Cristian Busoi, fost sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Pentru neregulile constatate Curtea de Conturi a dispus, pe de o parte, masuri de remediere a problemelor si recuperarea prejudiciilor, iar pe de alta parte, a sesizat DIICOT-ul, fiind suspiciuni de comitere a unor infractiuni. Florin Popovici, auditorul Curtii de Conturi care a realizat controlul avea sa constate, potrivit raportului citat de pressalert.ro, ca la sectia condusa de Ionac s-au realizat operatii estetice in timp ce bolnavii cronici asteptau interventiile chirurgicale pe liste de asteptare, s-au facut decontari dubioase sau pacientii erau trimisi sa cumpere medicamente de la o farmacie anume, desi medicamentele existau in spital.

O parte dintre constatarile Curtii de Conturi aveau sa fie confirmate de un control al Casei de Asigurari de Sanatate, care a penalizat Spitalul Judetean Timisoara... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro