EXCLUSIV: Sindicalistii si patronatele din industria alimentara renunta la protest. Ce au negociat cu guvernul

UPDATE: Federatiile Pro Agro, Agrostar si Romalimenta amana cu doua saptamani protestul anuntat pentru marti, 9 februarie, in Piata Constitutiei, in urma promisiunilor facute de reprezentantii Guvernului in vederea solutionarii situatiei create in ceea ce priveste legislatia deseurilor de ambalaje, au anuntat, luni, cele trei Federatii din agricultura si industrie alimentara. "Autoritatile sunt deschise la identificarea de solutii privind problemele ridicate de catre producatorii din industria alimentara, iar in acest sens va fi infiintat un Grup de lucru pentru regandirea intregului sistem de reciclare din Romania, a carei prima intalnire ar putea avea loc deja in aceasta saptamana", a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca-Palmer. Stiti foarte bine de acea potentiala frauda de 54 de milioane de euro de la Organismele de Transfer de Responsabilitate, care este acum anchetata de organele de specialitate", a spus Pasca-Palmer.

acum 97 luni (8 Feb 2016)

UPDATE: Federatiile Pro Agro, Agrostar si Romalimenta amana cu doua saptamani protestul anuntat pentru marti, 9 februarie, in Piata Constitutiei, in urma promisiunilor facute de reprezentantii Guvernului in vederea solutionarii situatiei create in ceea ce priveste legislatia deseurilor de ambalaje, au anuntat, luni, cele trei Federatii din agricultura si industrie alimentara.

"Autoritatile sunt deschise la identificarea de solutii privind problemele ridicate de catre producatorii din industria alimentara, iar in acest sens va fi infiintat un Grup de lucru pentru regandirea intregului sistem de reciclare din Romania, a carei prima intalnire ar putea avea loc deja in aceasta saptamana", a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca-Palmer. n.r.), ministrul de Finante, ministrul Agriculturii si cu mine, alaturi de producatorii de la Romalimenta, Pro Agro si din industria viticola. Intalnirea de azi face parte dintr-o serie intreaga de astfel de discutii pe care le-am avut in ultima luna atat la nivel tehnic, cat si la nivel de decizie. Producatorii sunt preocupati si recunosc faptul ca exista o mare problema de sistem a deseurilor in clipa de fata, in Romania. Este o problema care s-a acumulat de-a lungul anilor si acum cumva vine nota de plata. In ceea ce priveste anul 2015 si cu ce s-a intamplat acolo, la Ministerul de Finante vor continua discutiile saptamana viitoare cu producatorii pentru a identifica potentiale solutii legale. Stiti foarte bine de acea potentiala frauda de 54 de milioane de euro de la Organismele de Transfer de Responsabilitate, care este acum anchetata de organele de specialitate", a spus Pasca-Palmer.

Ministrul Mediului a precizat, totodata, ca Grupul de lucru ce va fi infiintat la ministerul de resort ar putea avea o prima intalnire in aceasta saptamana. "Deja Ministerul Mediului lucreaza pe anumite initiative legislative, pentru ca trebuie corectate cateva lucruri in legislatie, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro