EXCLUSIV Simpatic, dar feroce. Vietatea pe care nimeni nu si-ar dori-o ca animal de companie (FOTO)

EXCLUSIV Simpatic, dar feroce. Vietatea pe care nimeni nu si-ar dori-o ca animal de companie (FOTO)

Fondul genetic limitat determina afectiuni ereditare din ce in ce mai grave, iar daca la acestea mai adaugam si distrugerea habitatului si "concureta neloiala" din partea vulpilor rosii nou-introduse in acest teritoriu, supravietuirea speciei este din ce in ce mai incerta.

acum 96 luni (6 Jul 2016)

Putini sunt, insa, cei care stiu ca este cel mai mare carnivor marsupial din lume, titlu detinut pana in 1936 de catre tigrul tasmanian - zis si lupul tasmanian, care a disparut in acel moment, din cauza vanatorii excesive.

Diavolul tasmanian a trait si in Australia dar, din motive necunoscute, el a disparut de pe continent acum trei milenii, desi sunt voci care sustin ca ar fi supravietuit acolo pana acum 600 de ani. Izolarea pe insula Tasmania a fost cea care i-a venit de hac tigrului tasmanian si se pare ca tot izolarea este cea care pune in pericol si viitorul diavolului tasmanian. Fondul genetic limitat determina afectiuni ereditare din ce in ce mai grave, iar daca la acestea mai adaugam si distrugerea habitatului si "concureta neloiala" din partea vulpilor rosii nou-introduse in acest teritoriu, supravietuirea speciei este din ce in ce mai incerta. Deoarece aceste animale au fost vazute ca o amenintare la adresa celorlalte animale din Tasmania, diavolii au fost vanati pana in 1941, cand au devenit specie protejata oficial. Citeste si:

+Cel mai PERICULOS loc din lume. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro