EXCLUSIV Sentinta judecatoreasca care i-a transformat in urmariti penal pe Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam

EXCLUSIV Sentinta judecatoreasca care i-a transformat in urmariti penal pe Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam

Dosarul retrocedarilor, in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sustin ca sunt implicati si Viorel Hrebenciuc si Ilie Sarbu, a pornit de la o decizie bizara luata de un complet de judecata al Tribunalului Covasna, pe 17 aprilie 2012. Principalele documente din dosar, din 1871 si 1943 In decizia amintita, obtinuta de ziarul "Adevarul", motivarea judecatorilor inculpati este superficiala, acestia oferind solicitantului, Gheorghe Paltin Sturza, peste 43.000 de hecater de padure fara explicatii juridice concludente si in contradictie cu cele retinute de instantele anterioare.

acum 121 luni (17 Oct 2014)

Dosarul retrocedarilor, in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sustin ca sunt implicati si Viorel Hrebenciuc si Ilie Sarbu, a pornit de la o decizie bizara luata de un complet de judecata al Tribunalului Covasna, pe 17 aprilie 2012.

Decizia civila numaul 231/R/2012 contine o serie de aberatii juridice, catalogate de procurorii anticoruptie ca fiind infratiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, imputate judecatorilor care au luat respectiva decizie, Andras Lorand Ordog si Gabriel Uta, ambii inculpati in dosar. Principalele documente din dosar, din 1871 si 1943 In decizia amintita, obtinuta de ziarul "Adevarul", motivarea judecatorilor inculpati este superficiala, acestia oferind solicitantului, Gheorghe Paltin Sturza, peste 43.000 de hecater de padure fara explicatii juridice concludente si in contradictie cu cele retinute de instantele anterioare.

Gheorghe Paltin Sturza a cerut revizuirea unui proces pierdut, in 2007, prin care solicitase de la Judecatoria Onesti reconstituirea dreptului de proprietate asupra a patru domenii forestiere din judetul Bacau.

In urma analizei noilor presupuse probe, judecatorii de la Sfantul Gheorghe s-au pronuntat atat asupra fondului solicitarii lui Paltin Sturdza cat si asupra formei cererii sale de revizuire. In 2011, Judecatoria Sfantul Gheorghe respinge fara drept de apel cererea de revizuire intentata de presupusul mostenitor. Motivare lipsita de argumente In motivarea acelei decizii, judecatorii au precizat ca solicitarea lui Paltin Sturza nu este admisibila intrucat acesta ar fi putut administra noile probe si in cursul proceselor anterioare, stabilind, totodata, referitor la fondul cauzei, ca, pe langa faptul ca este inadmisibila, cererea nu era nici fondata intrucat noile documente nu dovedeau dreptul de proprietate al lui Sturza. Cu toate acestea, trecand peste toate motivarile comisiilor locale de fond funciar, dar si peste argumentele primei instante, judecator... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro