EXCLUSIV Seful Politiei Rutiere Vaslui, denuntat de agentii care falsificau procesele verbale: "Sa vezi ce cafteala iti dau. Cum te-am invatat eu pe tine?"

EXCLUSIV Seful Politiei Rutiere Vaslui, denuntat de agentii care falsificau procesele verbale:

Chilipiruri pentru incalcarea legii: de la pantaloni si sampanie, la ciment si lemne de foc Tot pentru astfel de servicii, Iulian Munteanu a primit de la soferii pe care ii scutea de amenzi, prin falsificarea proceselor verbale, diverse bunuri sau reduceri la diferite bunuri achizitionate. Vaslui, ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de sef de sectie in cadrul institutiei amintite, sa indeplineasca in mod defectuos un act constand in coordonarea activitatii utilajelor de deszapezire pe raza municipiului Vaslui, respectiv sa trimita un utilaj de deszapezire, la data de 31.12.2014, atat la proprietatea numitului Munteanu Iulian, cat si la spalatoria auto administrata de un apropiat acestuia si la proprietatea adjunctului sefului I.P.J. La aceasta concluzie a ajuns judecatorul coroborand procesele verbale intocmite de investigatorul cu identitate reala, desemnat in cauza, documentele predate de IGPR, IPJ Vaslui, Politia Municipiului Vaslui, procesele verbale de perchezitie domiciliara efectuata in data de 10 decembrie 2015, documentele ridicate cu ocazia perchezitiilor, documente puse la dispozitie de o parte din persoanele audiate in cauza, denunturile formulate de agentii din cadrul Biroului Rutier Vaslui, declaratiile martorilor audiati in cauza.", se arata in hotararea Tribunalului Vaslui prin care s-a dispus arestarea subcomisarului Munteanu.

acum 51 luni (29 Dec 2015)

Referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea subcomisarului Iulian Munteanu si a comisarului Mihai Axente, precum si motivarea judecatorilor care au admis solicitarea confirma o situatie de fapt deosebit de grava, in care oamenii desemnati sa apere legea o incalca cu buna stiinta, pretandu-se preteaza la "mici gainarii" pentru a-si rezolva interesele personale.

Procurorii DNA arata in referatul de arestare ca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca ofiterul Iulian Munteanu dar si alti politisti sunt implicati in comiterea de infractiuni de luare de mita, trafic de influenta, santaj, fals intelectual, instigare la fals intelectual, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu.

"Acesta (Iulian Munteanu n.r) a fost semnalat in relatii cu mai multe persoane care, in schimbul unor sume de bani sau altor avantaje materiale, apeleaza la ofiterul de politie pentru solutionarea favorabila a unor dosare penale sau anularea unor sanctiuni contraventionale pe linie de circulatie. Ofiterul, in schimbul unor sume de bani sau diferitor avantaje materiale, divulga date din dosarele penale care sunt instrumentate la nivelul biroului sau intervine pe langa subordonatii sai sau ii constrange pe acestia pentru a modifica documentele intocmite cu ocazia instrumentarii dosarelor penale privind fapte de competenta biroului pe care il conduce. Ofiterul, ca urmare a interventiilor pe care le fac persoanele din anturajul sau, impune cadrelor din subordine sa modifice unele procese-verbale de aplicare a unor sanctiuni contraventionale pentru incalcarea legislatiei pe linie de circulatie rutiera.", precizeaza procurorii DNA in referatul de arestare preventiva

Seful Biroului Rutier este acuzat ca din 2013 si pana in toamna anului curent, in mod constant, a solicitat agentilor din subordine sa falsifice pocesele verbale de constatare a unor contraventii prin prin suprascriere si sa transforme amenzile in avertismente. In cazul u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro