EXCLUSIV Schimbare de MACAZ pe frontul sirian: Putin inlocuieste avioanele cu super-elicoptere ALIGATOR

EXCLUSIV Schimbare de MACAZ pe frontul sirian: Putin inlocuieste avioanele cu super-elicoptere ALIGATOR

"Aligator" este echipat cu un sistem electronic de management al campului de lupta, care ii permite sa intre in contact si sa faca schimb de date cu alte elicoptere / avioane sau cu unitatile terestre.

acum 53 luni (6 Jul 2016)

Moscova a decis sa trimita aeronave suplimentare, inclusiv elicoptere Ka-52, in Siria, "pentru a intari fortele militare care participa la operatiuni anti-teroriste", a anuntat adjunctul ministrului rus al Apararii, Iuri Ivanovici Borisov.

Ka-52 "Aligator" - nume de cod NATO: "Hokum-B" - este un elicopter de atac cu doua locuri, mult mai adaptabil la terenurile si conditiile in care se desfasoara luptele din Siria. Clasificat ca unul dintre cele mai sofisticate din clasa sa, Ka-52 este extrem de manevrabil, capabil de schimbari bruste ale directiei si unghiului de zbor fara ajustari prealabile.

"Aligator" este echipat cu un sistem electronic de management al campului de lupta, care ii permite sa intre in contact si sa faca schimb de date cu alte elicoptere / avioane sau cu unitatile terestre. Acest sistem poate folosi si drept comandament aerian pentru fortele terestre si aeriene implicate in lupta.

Ka-52 are 6 puncte externe de montare pentru diferite combinatii de arme, printe care rachelete anti-tanc Vikhr si Vikhr-M si rachetele aer-aer Igla-V. De asemenea, elicopterul poate lansa si bombe si rachete aer-sol. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro