EXCLUSIV Romanul care a spart carduri in Europa si a pus pe jar Politia din SUA, disparut fara urma: "Ma suna o data pe luna si imi spune ca este sanatos"

EXCLUSIV Romanul care a spart carduri in Europa si a pus pe jar Politia din SUA, disparut fara urma:

Vasile Ovidiu Haidau,un tanar de 38 de ani din judetul Bacau, a reusit sa puna pe jar autoritatile din Romania, Polonia, Germania si SUA, fiind capul unei retele specializate in falsificarea cardurilor bancare. Tanarul si complicii sai au fost retinuti, ocazie cu care in masina acestuia s-au mai gasit un permis de conducere falsificat si 63 de carduri falsificate, impartite in pachete de cate trei, urmand ca fiecare din cei trei tineri sa foloseasca un anumit numar de carduri pentru extragerea banilor din bancomate.

acum 113 luni (2 Dec 2014)

Vasile Ovidiu Haidau,un tanar de 38 de ani din judetul Bacau, a reusit sa puna pe jar autoritatile din Romania, Polonia, Germania si SUA, fiind capul unei retele specializate in falsificarea cardurilor bancare. La vama cu Serbia de la Moravita, Haidau, insotit de alti doi tineri, a incercat sa treaca granita cu un pasaport falsificat pe numele Ungureanu Mihai.

La verificari suplimentare, politistii de frontiera au constatat ca Haidau este dat in urmarire internationala, avand de executat in Germania o pedeapsa de sase ani si sase luni de inchisoare pentru fraude financiar-bancare. Mai concret, in Germania Haidau a fost condamnat pentru ca, in 2009, a pus bazele unei retele de skimming (clonarea cardurilor) montand aparate skimming la filiale Raiffeissen Bank si Volksbank din sudul landului Hessa si landul Renania-Palatin. Tanarul si complicii sai au fost retinuti, ocazie cu care in masina acestuia s-au mai gasit un permis de conducere falsificat si 63 de carduri falsificate, impartite in pachete de cate trei, urmand ca fiecare din cei trei tineri sa foloseasca un anumit numar de carduri pentru extragerea banilor din bancomate.

La perchezitia masinii s-au gasit mai multe stick-uri de memorie, cartele telefonice, dar si un laptop care continea fisiere cu, programe informatice si date pentru falsificarea cardurilor si extragerea banilor din bancomate. In acelasi laptop au fost gasite imagini cu montarea unor aparate de clonare a cardurilor, dar si inregistrari care surprindeau PIN-urile tastate de utilizatorii reali ai cardurilor.

In primavara acestui an, Vasile Ovidiu Haidau a lovit din nou, de data aceasta in Statele Unite ale Americii. Potrivit presei americane, Haidau a fost la un pas sa fie prins montand aparatura pentru clonarea cardurilor, dar a fugit de politie cu un Volvo S80 inchiriat. In dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timis, Vasile Ovidiu Haidau este acuzat de mai multe fapte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro