EXCLUSIV ROMANI CARE NE-AU FACUT CINSTE! "Iata, Jimbolia, un orasel-granita unde am copilarit"

EXCLUSIV ROMANI CARE NE-AU FACUT CINSTE!

Sculptorul Ovidiu Maitec s-a nascut in 1925 in Arad, dar a ajuns la scoala in Jimbolia, apoi la Marghita, si la scoala de viticultura din Minis. Iata, Jimbolia, un orasel-granita unde am copilarit, unde pentru prima data auzisem, dus de o invatatoare la o gara, cu niste stegulete in mana si strigam "Vive la France!

acum 93 luni (25 Jul 2016)

Sculptorul Ovidiu Maitec s-a nascut in 1925 in Arad, dar a ajuns la scoala in Jimbolia, apoi la Marghita, si la scoala de viticultura din Minis.

Lucrarile sale, unele de sculptura monumentala, aveau sa calatoreasca in toata lumea, in expozitii personale sau colective. Artistul nu a uitat insa orasul banatean in care si-a aflat constiinta de sine si care i-a pecetluit primele amintiri.

Jimbolia intailor sai ani de elev era o localitate mica, dar veche: fusese atestata prima data in secolul al XIV-lea. De atunci avusese multe nume cu sonorizari asemanatoare - Chumbul, Chombol, Csomboly, Zsomboly - fusese colonizat cu germani, iar din 1924 primise numele cunoscut si astazi.

"Mi-am adus aminte de Jimbolia. Iata, Jimbolia, un orasel-granita unde am copilarit, unde pentru prima data auzisem, dus de o invatatoare la o gara, cu niste stegulete in mana si strigam "Vive la France! In dezavantajul meu am pierdut-o, pentru ca am plecat de acolo dupa doi ani. A fost o invatatoare teribila, cred ca ma si simpatiza, dar cu ea incepusem sa pricep cele cateva notiuni, care ar putea sa fie nu stiu exact, in orice caz despre istorie si matematici.

+Orasul din Romania construit cu AJUTOARELE SOCIALE platite de STATUL BRITANIC.

+ROMANII CARE ZBOARA cu o companie LOW-COST se expun unui PERICOL IMENS. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro