Exclusiv RL. Romania, in top 10 mondial! Burleanu si "sfatuitorul secret", despre depasirea fortelor Europei de catre FRF

Unul dintre astfel de specialiști in ierarhizarea naționalelor de către FIFA este Eduard Rănghiuc, in varstă de 34 de ani, inginer și proprietar al unui site (football-rankings.info) pe care ține un clasament paralel cu cel al FIFA, in prezent colaborator al unei federații străine. Amicale, in loc de play-off la Euro 2016 Răzvan Burleanu mizează pe faptul că naționala Romaniei se va califica la Campionatul European de pe primele două poziții și că nu va fi nevoie de disputarea unui play-off. Avand in vedere situația lotului nostru, cu foarte mulți accidentați, s-a evitat fixarea unui meci amical pentru a nu deschide posibilitatea și pentru alte accidentări, dat fiind faptul că aria de selecție la acest moment, după cum bine știți, este una destul de redusă", mai spune Burleanu.

acum 91 luni (5 Jul 2015)

Naţionala Romaniei va intra in top 10 mondial in clasamentul FIFA, pe data de 9 iulie. Ascensiunea, una impresionantă, vine nu atat datorită nivelului la care evoluează elevii lui Tata Puiu, cat mai ales datorită unor sfaturi de care s-a ținut cont la Casa Fotbalului.

Romania va fi in urna favoritelor la tragerile la sorți pentru Euro 2016, lucru posibil datorită ascensiunii in clasamentul FIFA și totodată in cel european.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, spune, pentru Romania liberă, că unul dintre obiectivele sale a fost chiar locul in ierarhia FIFA, motiv pentru care a apelat și la sfaturile specialiștilor in ceea ce privește stabilirea meciurilor amicale. "Obiectivul strategic numărul 1, din Planul Strategic de Dezvoltare a Fotbalului in Romania 2015-2020, este calificarea echipei naționale la toate turneele finale următoare: Euro 2016, Campionatul Mondial 2018, Euro 2020. Aceste obiective se intrepătrund: o poziționare foarte bună in clasamentul FIFA ne acordă șanse sporite la tragerile la sorți pentru preliminariile acestor competiții.

Unul dintre astfel de specialiști in ierarhizarea naționalelor de către FIFA este Eduard Rănghiuc, in varstă de 34 de ani, inginer și proprietar al unui site (football-rankings.info) pe care ține un clasament paralel cu cel al FIFA, in prezent colaborator al unei federații străine. El spune că diferiți oficiali de la Casa Fotbalului, din București, i-au ascultat sfaturile.

Cand devin amicalele o piedică

Franța, țară care a disputat patru amicale oficiale in 2015, spre deosebire de niciunul al Romaniei, va cădea la multe locuri distanță de tricolori. Sunt două abordări in acest caz: fie eviți cu totul meciurile amicale (practic imposibil, deoarece trebuie să testezi jucători sau ai obligații contractuale cu sponsorii), fie alegi cu atenție adversarii (și aici ajut eu, deoarece clasamentul FIFA poate varia in mod ciudat de la lună... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro