EXCLUSIV RL. Ponta zice ca nu stie nimic despre modificarea Codului de Procedura Penala, dar a semnat avizul negativ dat de Guvern. DOCUMENT

Fisiere atasate: 15L084PV.pdf In conferinta de presa de luni de la sediul Partidului Social Democrat dupa sedinta conducerii premierul Victor Ponta a fost intrebat cum comenteaza posibilele modificarile la Codul de Procedura Penala propuse de senatorul PSD, Serban Nicolae. Astfel, aceasta masura ar putea fi adoptata in cazul persoanelor acuzate de vatamare corporala, de moartea unei persoane, infractiuni de trafic de stupefiante, trafic de arme, acte de terorism etc, faptele de coruptie fiind eliminate de la enumerare.

acum 79 luni (2 Apr 2015)

Fisiere atasate: 15L084PV.pdf In conferinta de presa de luni de la sediul Partidului Social Democrat dupa sedinta conducerii premierul Victor Ponta a fost intrebat cum comenteaza posibilele modificarile la Codul de Procedura Penala propuse de senatorul PSD, Serban Nicolae. Jurnalistul a insistat si l-a mai intrebat de ce nu ar mai putea fi incatusata sau adusa cu mandat o persoana acuzata de coruptie, iar Victor Ponta a raspuns vizibil deranjat ca: "Nu cunosc ceea ce ma intrebati.

Victor Ponta, presedintele PSD: Nu cunosc proiectul de care ma intrebati.

Insa, la o simpla cautare pe site-ul Senatului Romaniei la aceasta adresa se gaseste un document in format .pdf care nu este altceva decat avizul negativ dat de Guvern pe acest proiect de lege.

Documentul are pe prima pagina scris, in partea dreapta sus, numarul 349 din data de 6 martie 2015, iar mai jos apare o stampila cu antetul Palatului Parlamentului/Senat cu numarul de inregistrare 84 din data de 13.03.2015. Astfel, aceasta masura ar putea fi adoptata in cazul persoanelor acuzate de vatamare corporala, de moartea unei persoane, infractiuni de trafic de stupefiante, trafic de arme, acte de terorism etc, faptele de coruptie fiind eliminate de la enumerare.

In prezent, proiectul de lege se afla la Comisia Juridica din Senat. Proiectul a primit aviz negativ de la Guvern, insa a primit aviz pozitiv de la Comisia pentru drepturile omului la data de 17 martie. Modificarile incep cu articolul 202, referitor la "scopul, conditiile generale de aplicare si categoriile masurilor preventive."

CITESTE SI PSD lucreaza la proiectul "coruptie fara catuse"

La art. 208, se introduc doua alineate noi, avand urmatorul cuprins: "(5) Inculpatul fata de care s-a dispus una din masurile prevazute la art 202 alin (4) lit. a), d) si e), nu este incatusat in nici o imprejurare, cu exceptia celor cercetati pentru infractiuni comise prin acte de violenta, a celor care s-au sustras urm... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro