EXCLUSIV RL. Medicii infirma ipoteza ca decesul lui Gyuri Pascu ar fi putut fi prevenit

Medicul cardiolog Dan Farkas a declarat in exclusivitate pentru Romania Liberă că, chiar şi dacă Gyuri Pascu ar fi avut un cheag de sange la picior in urma unui traumatism, acesta nu ar fi provocat un infarct, care să fi putut fi prevenit printr-un examen imagistic: "Acel cheag nu putea să meargă pe artere inapoi spre rădăcina aortei ca să facă infarct, numai pe venă putea să ajungă şi de acolo mergea in plămani, care ar fi dus la embolie pulmonară. Mărturia unui medic legist, care dezvăluie cum putea fi prevenit decesul artistului Dr. Gheorghe Alexandrescu, un cunoscut legist, a declarat pentru ziarulring.ro că decesul artistului este posibil să fi fost prevenit "De la traumatism să fi făcut in final un cheag la venele de la picior şi să facă un tromboembolism.

acum 92 luni (26 Sep 2016)

Trupul neinsufleţit al artistului Ioan Gyuri Pascu se află la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", iar autopsia se va face marţi dimineaţa. Medici contactaţi de Romania Liberă infirmă insă ipoteza lansată de un renumit medic legist, care a declarat că artistul ar fi putut fi salvat de la moarte.

Medicul cardiolog Dan Farkas a declarat in exclusivitate pentru Romania Liberă că, chiar şi dacă Gyuri Pascu ar fi avut un cheag de sange la picior in urma unui traumatism, acesta nu ar fi provocat un infarct, care să fi putut fi prevenit printr-un examen imagistic: "Acel cheag nu putea să meargă pe artere inapoi spre rădăcina aortei ca să facă infarct, numai pe venă putea să ajungă şi de acolo mergea in plămani, care ar fi dus la embolie pulmonară. Dacă te răneşti la picior şi faci un cheag, singura cale să intre in corp este pe cale venoasă, pentru că arterele duc sangele de la inimă spre periferie. Sangele pleacă din inimă prin aortă, ajunge la aorta abdominală şi la artera iliacă femurală, la picioare, pană la capilare şi pe calea capilară se transferă in sistemul venos care produc intoarcerea venosă a sangelui inspre inimă. Deci dacă te răneşti, singurul risc să-şi intre ceva in traiectul şi torentul sanguin este pe cale venoasă, pentru că pe cale arterială se expulzează, iar arterele duc sangele de la inimă spre periferie".

Medicul a mai spus pentru RL că o persoană care face un cheag de sange pe artere, acesta se duce la creier sau la periferie. Deci dacă Gyuri Pascu ar fi putut să facă embolie pulmonară in urma unui traumatism la picior, şi nu un infarct. Dacă ar fi avut un cheg la picior, i s-ar fi putut face un examen doppler periferic care ar fi evidenţiat un cheag pe venă dacă ar fi avut o tromboflebită sau o flebită, o afectare a peretelui venos. Dar dacă ar fi avut un cheag de sange in inimă care ar fi provocat infarctul, este puţin probabil să fi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro