Exclusiv RL. Armata isi numara soldatii. Ce amenda primesti daca nu mergi la Centrul Militar

Cat de pregătită e Armata Romană in acest moment Dacă rezervistul nu se prezintă pană la data limită indicată pe ordinul militar, poate primi o amendă intre 100 şi 300 de lei. 300 de lei amendă dacă nu ghiceşti că te cheamă la Armată In mod normal, ordinele scrise ar trebui să le fie inmanate rezerviştilor de un agent de poliţie.

acum 109 luni (22 May 2015)

Ministerul Apărării Naţionale derulează in Bucureşti, in aceste zile, o acţiune de verificare a militarilor in rezervă. Sunt actualizate datele personale ale rezerviştilor şi sunt verificate actele personale - cartea de identitate şi livretul militar.

Operaţiunea se face prin convocarea rezerviştilor la Centrele Militare de care aparţin, aceştia primind ordine scrise de chemare "pentru clarificarea situaţiei militare". Cat de pregătită e Armata Romană in acest moment

Dacă rezervistul nu se prezintă pană la data limită indicată pe ordinul militar, poate primi o amendă intre 100 şi 300 de lei.

300 de lei amendă dacă nu ghiceşti că te cheamă la Armată

In mod normal, ordinele scrise ar trebui să le fie inmanate rezerviştilor de un agent de poliţie. Totuşi, există cazuri in care aceste ordine militare nu numai că nu sunt inmanate de poliţist, dar nu sunt puse nici măcar in cutia poştală.

Intr-o asemenea situaţie, rezervistul nu are cum să ştie că e aşteptat la Centrul Militar şi e pasibil de o amendă pentru neprezentare. Un caz concret, inregistrat astăzi, este al unei femei care s-a prezentat la Centrul Militar cu ordinul de chemare, primit acasă, şi cu livretul militar al fiului ei, motivand că fiul e plecat la muncă in Spania.

Citeşte şi: Un imigrant roman a murit din cauza caniculei, in Spania

Verificările din aceste zile nu schimbă situaţia militară a rezerviştilor, ei fiind repartizaţi, in caz de mobilizare, la aceleaşi unităţi. Acestea au fost planificate la reuniunea NATO din Ţara Galilor, desfăşurată ca răspuns la criza din Ucraina şi la acţiunile militare ale Rusiei.

Alte ţări din estul Europei organizează cursuri de pregătire militară

In Romania nu s-au organizat anul acesta acesta acţiuni de convocare a rezerviştilor pentru pregătire militară. In schimb, alte ţări care se simt ameninţate de Rusia a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro