EXCLUSIV Reportaj in Palestina parintelui SMURD: "Raed Arafat a fost doctor de cand era copil"

EXCLUSIV Reportaj in Palestina parintelui SMURD:

Cartea releva felul in care familia Arafat a participat la economia Palestinei, mai ales ca aceasta era o familie de negustori de textile si de imbracaminte, dar si de sapun. Eiad Anabtawi, alaturi de prietenul sau din copilarie, Raed Arafat, in biroul acestuia de la Bucuresti FOTO: arhiva personala Desi a copilarit intr-o vila somptuoasa din cel mai select cartier al orasului, asezata pe o colina insorita si cu o gradina plina de plante exotice si arbori aducatori de umbra, Raed Arafat a fost obisnuit inca de mic cu munca.

acum 82 luni (13 May 2016)

Nascut in capitala Siriei, in urma cu 52 de ani, Raed Arafat a copilarit in nordul Palestinei, intr-unul dintre cele mai infloritoare orase, Nablus. In prezent, cu peste 150.000 de locuitori, fara a mai socoti populatia din marele centru de refugiati Balata, orasul se intinde peste cateva dealuri impanzite cu blocuri si are aerul unei statiuni montane. Purta o vesta rosie si avea o trusa medicala si ori de cate ori un coleg era ranit sau avea o problema medicala imediat intervenea Raed", declara Eiad Anabtawi, prieten din copilarie pana in facultatea facuta in Romania si chiar si pana in prezent. La un moment dat l-au cautat jurnalisti palestinieni, care aflasera ca este ministru in Romania si i-am ajutat cu un interviu", mai povesteste Anabtawi, care adauga si ca Arafat voia mereu sa fie numarul 1 in clasa, fapt pentru care invata mai mult decat toti ceilalti colegi.

Eiad Anabtawi, prieten din copilarie Spiritul altruist l-a avut si atunci cand, tot voluntar, s-a oferit sa dirijeze circulatia in fata scolii, cu un fluier si chiar cu o portavoce, pentru a-si ajuta colegii sa traverseze in siguranta. Un fel de mic politist de circulatie. In timpul verii, in tabere, ii invata pe copii despre medicina de urgenta si primul ajutor. Acesta detine o casa impunatoare intr-o zona rezidentiala a orasului, s-a intors din Statele Unite, unde a locuit mai multi ani, iar fiul sau cel mare, la fel ca "unchiul Raed", merge pe calea medicinei, fiind proaspat absolvent de facultate in Nablus.

Maher Arafat (foto sus) este si unul dintre cei care cunosc cel mai bine arborele genealogic al familiei, care se intinde in trecut pana in secolul al XVI-lea, de cand dateaza primele documente si inscrisuri cu numele Arafat. Dintr-o familie de negustori instariti De altfel, in lucrarea "Redescoperind Palestina" a lui Beshara Doumani, un intreg capitol este dedicat originii stramosilor medicului de la SMURD. Cartea releva felul in care familia Arafat a participat la economia Palest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro