EXCLUSIV Procurorul din dosarul ICA este acuzat de luare de mita prin intermediul amantei de la Iasi

EXCLUSIV Procurorul din dosarul ICA este acuzat de luare de mita prin intermediul amantei de la Iasi

Pe 1 septembrie, la structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dar si la cea de la Iasi, un afacerist cu cetatenie romano-moldoveana a depus un denunt si o plangere in care il acuza pe procurorul Eva de luare de mita, santaj si abuz in serviciu, iar pe Claudia Ciofu, retrasa de cativa ani din viata publica, de complicitate la aceste infractiuni. "Noi am primit de la cumparatoarea Ciofu Claudia Iuliana suma de 15.000 de dolari, desi valoarea case si a terenului, la data respectiva, era de cel putin 70.000 de dolari.Am acceptat incheierea acestei tranzactii temandu-ma ca procurorul Emilian Eva imi va face si mai mult rau decat imi facuse, desi eu eram nevinovat", mai spune Margarint in sesizarea inainta DNA.

acum 94 luni (5 Sep 2014)

Dupa ce anul trecut un coleg de breasla l-a acuzat ca l-a anchetat dupa ce i-a furat iubita, zilele trecute, aceeasi femeie, Claudia Ciofu, in prezent suspendata din barou, este in mijlocul unui scandal de proportii in care este implicat si procurorul Emilian Eva.

Pe 1 septembrie, la structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dar si la cea de la Iasi, un afacerist cu cetatenie romano-moldoveana a depus un denunt si o plangere in care il acuza pe procurorul Eva de luare de mita, santaj si abuz in serviciu, iar pe Claudia Ciofu, retrasa de cativa ani din viata publica, de complicitate la aceste infractiuni.

Acuzatiile aduse magistratului din dosarul ICA de catre Anatolie Margarint vin insa la mai bine de un deceniu de la data la care ar fi avut loc. Chiar si asa, in baza documentelor atasate la dosar, obtinute in exclusivitate de "Adevarul", cel mai probabil se va deschide un dosar penal in care, pe langa Emilian Eva, si alti anchetatori de la Iasi ar putea fi anchetati.

Acuzatiile aduse lui Eva

Plangerea ce-l vizeaza pe procurorul Emilia Eva este semnata de Anatolie Margarint, un controversat om de afaceri la inceputul anilor 2000, originar din Republica Moldova. De altfel, faptele de care il acuza Margarint pe procurorul iesean dateaza din anul 2002.

Atunci, potrivit plangerii obtinute de "Adevarul", Margarint era cercetat de catre procurorul Eva pentru infractiuni economice, basarabeanul avand mai multe firme al caror obiect de activitate era importul si exportul materialelor lemnoase.

"La sfarsitul anului 2002, in luna decembrie, am fost abordat de numita Ciofu Claudia Iuliana, despre care aflasem ca este amanta procurorului Eva Emilian, care mi-a comunicat ca are cunostinta de faptul ca in cel mai scurt timp procurorul Eva Emilian urmeaza sa-mi puna sechestru pe casa din Iasi, strada Ion Creanga, nr.

Cum explica basarabeanul denuntul tardiv

In continuare, afaceristul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro