EXCLUSIV Presedintele ANAT: Ma astept ca 200 din cele 1.300 de agentii de turism cu licenta suspendata sa reinceapa sa functioneze

EXCLUSIV Presedintele ANAT: Ma astept ca 200 din cele 1.300 de agentii de turism cu licenta suspendata sa reinceapa sa functioneze

Pe 4 octombrie, ANT anunta ca a retras licentele acelor companii care nu au putut dovedi ca detin o "polita valabila de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism". In perioada martie-septembrie, ANT a publicat lista companiilor care nu au putut face dovada existentei unei polite valabile de asigurare "privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism".

acum 78 luni (5 Oct 2016)

Pe 4 octombrie, ANT anunta ca a retras licentele acelor companii care nu au putut dovedi ca detin o "polita valabila de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism".

Potrivit estimarilor lui Burcea, circa 800 din cele aproape 1.400 de agentii sunt de fapt puncte de lucru care nu mai functionau de multa vreme, dar care au uitat sa notifice ANT in acest sens. Seful ANAT a mai spus si ca unele din companiile afiliate patronatului i-au comunicat ca sediile de agentii trecute pe site-ul ANT, ca avand licenta suspendata, erau de fapt in reparatii, asa ca acolo nu a putut fi contactat nimeni pentru a prezenta asigurarea.

Un exemplu sunt chiar francize ale firmei patronate de Alin Burcea, Paralela 45, care, spune acesta, nu mai functionau de multa vreme. Circa 800 de astfel de francize, ale diferitor agentii, au incetat sa functioneze, dar nu au comunicat asta", a mai comentat Alin Burcea.

Lista ANT este completata si de alte nume sonore de francize de agentii, cum sutn cele ale Perfect Tour sau Marshal Tourism.

De asemenea, mai multe sucursale ale Sind Romania apar de lista dar, potrivit companiei, este tot vorba de filiale desfiintate. "De exemplu, apare o agentie de pe Lipscani, desfiintata si care acum functioneaza pe strada Aniversarii. Unul din actele normative, ce ar putea fi gata pana la finele anului, prevede diversificarea paletei de asigurari si constituirea unui fond de garantare a asigurarilor.

Potrivit sefului ANAT, exista doua tipuri de pachete de asigurare pe care le pot incheia agentiile, de 10.000 sau 50.000 de euro, in functie de marimea agentiei. Valoarea unei polite achitata de o companie mare este 500 - 1.000 de euro.

Cum a decurs campania ANT

Campania de v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro