EXCLUSIV Perchezitii la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau pentru tilturile academice acordate ilegal si contractele de sponsorizare

EXCLUSIV Perchezitii la Universitatea

Astazi, de la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau au fost ridicate o serie de documente, prin Ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau. Cum il acopera Ministerul Educatiei pe Costel Ceocea, seful SIF Moldova, conferentiar universitar ilegal si sponsor la Universitatea din Bacau Costel Ceocea, presedintele Societatii de Investitii Financiare Moldova, a devenit, pe 1 februarie, conferentiar universitar la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, cu un dosar care nu indeplineste standardele minimale, impuse prin lege.

acum 95 luni (16 May 2016)

Astazi, de la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau au fost ridicate o serie de documente, prin Ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau.

Oamenii legii cerceteaza mai multe cazuri in care s-au facut infractiuni la acordarea titlurilor universitare dar si contractele de sponsorizare, unele dintre ele, acordate discretionar sau fictive, pentru ca viitoarele cadre universitare sa poata creste in grad.

Purtatorul de cuvant al Universitatii, conferentiarul Cristina Cirtita, a confirmat existenta unei Ordonante a Parchetului Judecatoriei Bacau, dar afirma ca nu stie ce fel de documente s-au cerut. "A fost o actiune de predare de documente, pe baza unei ordonante a Parchetului Judecatoriei", a precizat Cristina Cirtita. "Mai multi angajati din institutia noasttra participa la actiune, pe baza unei delegatii din partea Parchetului Judecatoriei Bacau", ne-a confirmat comisarul sef Constantin Bogatu, seful Serviciului Anticoruptie din judetul Bacau.

Surse din cadrul Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau afirma ca au dat explicatii deja in cazul mai multor profesori universitari, suspectati de un cumul de infractiuni, produse la acordarea unor grade si titluri universitare. Este vorba de carti trecute in CV, care nu exista, de lucrari plagiate, de nerespectarea legislatiei in privinta acordarii titlurilor universitare, pe baza criteriilor minimale stabilite de Ministerul Educatiei.

Printre cadrele universitare suspectate de anchetatori se numara fostul rector al Universitatii, Valentin Nedeff, actual presedinte al Senatului Universitatii, Valentin Zichil, decan interimar la Inginerie, actualul rector Carol Schnakovszky, conferentiarii Emilian Mosnegutu, Mirela Panainte (finii rectorului Nedeff) dar si Costel Ceocea, presedintele Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova. Mai mult, dosarul de conferentiar al lui Costel Ceocea nu indeplineste standardele minimale impuse,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro