EXCLUSIV Pastorul din SUA care a scos in strada zeci de mii de oameni in cazul Bodnariu: "Fereasca Dumnezeu sa nu le dea copiii! Nu jucam x si 0 cu Norvegia"

EXCLUSIV Pastorul din SUA care a scos in strada zeci de mii de oameni in cazul Bodnariu:

Au urmat, in preajma sarbatorilor de iarna, o serie de proteste in tara si in strainatate, iar la inceputul acestui an, Cristian Ionescu, membru al echipei de initiativa constituite in jurul cazului Bodnariu si purtator de cuvant al familiei Bodnariu, anunta un protest de amploare pe 16 aprilie. Sfaturile pe care le dadeau agentii Barnevernet lui Marius si Ruth, de a nu spune nimanui nimic, de a nu face niciun demers, de a nu avea un avocat sau un translator la primele audieri, incercarile de a o intoarce pe Ruth impotriva lui Marius si de a da declaratii mincionoase despre el ne-au convins ca nu aveam de-a face cu o institutie a unui stat de drept, ci avem de a face cu o institutie marsava a unui stat abuziv care incearca sa distruga familia Bodnariu. Primul lucru pe care l-am descoperit din primele discutii avute cu Marius si Ruth a fost acela ca, desi s-a incercat construirea unui caz de abuz parental, in realitate baza de pornire a acestui caz a avut de a face cu o discriminare religioasa pentru ca atunci cand agentii institutiei statului au ingrijorari si intrebari persistente si multe, insistente, despre credinta unei familii, este clar ca aceste ingrijorari dovedesc pe ce palier se incadreaza cazul lor. Ei nu erau alcoolici, nu se drogau, nu erau deplasati psihic inainte, dar dupa ce Barnevernet le-a luat copiii si i-a terorizat luni de zile, oamenii aceia si-au pierut echilibrul si cand au devenit alcoolici si demolati psihic, Barnevernetul i-a aratat cu degetul si a spus "uite de ce am luat copiii, pentru ca uite ce fel de parinti sunt". In momentul in care ne-am dat seama ca singura posibilitate de a misca politicul este presiunea publicului, am discutat impreuna cu echipa de coordonare si initiativa despre protestele acesta si mi s-a parut de bun simt ca primul protest sa fie organizat in Bucuresti de fratele de corp al lui Marius, Daniel Bodnariu. In momentul respectiv ne-am dat seama ca in afara de aceste proteste avem nevoie de o pauza in care sa incepem o campanie mediatica si de scrisori dupa care sa organizam o mare zi de protest in toata lumea. Noi ca si comunitate crestina romana venim de pe pozitia de oameni demni, care suntem indignati de abuzurile lor si nu ne vom lasa nici intimidati, nici amenintati si nu vom tolera niciun fel de presiune.

acum 91 luni (5 May 2016)

Cristian Ionescu este un pastor penticostal, stabilit in SUA inca din 1987, unde a ajuns plecand din Romania cu statutul de refugiat religios, la presiunile autoritatilor americane.

Au urmat, in preajma sarbatorilor de iarna, o serie de proteste in tara si in strainatate, iar la inceputul acestui an, Cristian Ionescu, membru al echipei de initiativa constituite in jurul cazului Bodnariu si purtator de cuvant al familiei Bodnariu, anunta un protest de amploare pe 16 aprilie. A fost data la care in peste 60 de orase din toata lumea, zeci de mii de oameni au iesit in strada. Intr-un interviu pentru "Adevarul", pastorul Cristian Ionescu a dezvaluit cum s-au organizat aceste proteste, dar si ce va urma, pentru ca lupta cu autoritatile norvegiene nu se opreste aici. La data realizarii interviului, Cristian Ionescu tocmai aterizase la Oslo, unde a mers sa le prezinte autoritatilor norvegiene urmatoarele actiuni care vor fi declansate daca cele doua fete si cei doi baieti ai lui Marius si Ruth Bodnariu nu vor fi redati familiei.

Adevarul: Cand si cum ati aflat de cazul familiei Bodnariu? cand au fost luati copiii), de la sora lui Marius care este membra la noi in biserica si este casatorita cu Vinicius, unul dintre diaconii bisericii noastre. Am luat legatura cu Daniel Bodariu, fratele lui Marius, dar si cu Marius si Ruth. Marius nu era la vremea respectiva sigur de ceea ce se va intampla. Parintii lui Ruth credeau si ei ca e o greseala pana cand Barnevernet isi va da seama ca este o eroare.

A urmat apoi un val de proteste organizate in tara si in strainatate la inceputul acestui an.

S-a ajuns la proteste in momentul in care ne-am dat seama de metodele pe care le foloseste Barnevernet. Sfaturile pe care le dadeau agentii Barnevernet lui Marius si Ruth, de a nu spune nimanui nimic, de a nu face niciun demers, de a nu avea un avocat sau un translator la primele audieri, incercarile d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro