EXCLUSIV Operatiunea Jedburgh: Gherilele care l-au lovit pe Hitler in SPATE

EXCLUSIV Operatiunea Jedburgh: Gherilele care l-au lovit pe Hitler in SPATE

Experte in a se parasuta, la adapostul intunericului, in spatele liniilor inamice, fortele de elita Jedburgh ale Office of Strategic Services (OSS, precursorul CIA) erau comandouri trimise in teritoriile ocupate de nazisti din Franta, Belgia sau Olanda, pentru a coordona parasutarile de arme si echipamente, a organiza si pregati formatiunile locale de partizani, realizarea de atacuri si sabotaje fulgeratoare si acordarea de asistenta pentru armatele aliate in luptele cu cel de-al III-lea Reich.

acum 94 luni (5 May 2016)

Militarilor americani care se antrenau in lunile ce au precedat Ziua Z le-a fost adusa la cunostinta aceasta oferta, prin intermediul portavocilor, in bazele de pe intreg teritoriul Statelor Unite.

Abia dupa ce au trecut un intreg pachet de teste fizice si psihologice, acesti tineri au fost adusi la Washington, unde li s-a comunicat ca urmeaza sa faca parte din comandouri ale unei organizatii despre care majoritatea americanilor nici nu stiau ca exista.

Experte in a se parasuta, la adapostul intunericului, in spatele liniilor inamice, fortele de elita Jedburgh ale Office of Strategic Services (OSS, precursorul CIA) erau comandouri trimise in teritoriile ocupate de nazisti din Franta, Belgia sau Olanda, pentru a coordona parasutarile de arme si echipamente, a organiza si pregati formatiunile locale de partizani, realizarea de atacuri si sabotaje fulgeratoare si acordarea de asistenta pentru armatele aliate in luptele cu cel de-al III-lea Reich. Citeste si:

+Moment TERIFIANT surprins in timpul unei transmisiuni live: Fata unui jurnalist ...

+Israelul da in CLOCOT: Obama si Putin au BATUT PALMA sa dea Golanul

+Orasul din Romania construit cu AJUTOARELE SOCIALE platite de STATUL BRITANIC. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro