EXCLUSIV. Noul presedinte CNATDCU, Viorel Barbu: Vom avea un verdict in cazul tezelor de doctorat ale lui Victor Ponta si Gabriel Oprea in luna august

La numai o zi de la numirea sa in funcția de președintele al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), academicianul Viorel Barbu a explicat in exclusivitate pentru Romana liberă cum vor fi analizate și cand vom avea un verdict in cazul tezelor de doctorat asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost obținute prin fraudă academică. La 9 mai, Ministerul Educației a impus un termen de 45 de zile pentru ca CNATDCU să dea un verdict in cazul a nouă teze de doctorat asupra cărora există suspiciuni de plagiat.

acum 48 luni (18 Jun 2016)

La numai o zi de la numirea sa in funcția de președintele al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), academicianul Viorel Barbu a explicat in exclusivitate pentru Romana liberă cum vor fi analizate și cand vom avea un verdict in cazul tezelor de doctorat asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost obținute prin fraudă academică.

Ministerul Educației a cerut CNATDCU, in urmă cu o lună, să se pronunțe in regim de urgență asupra suspiciunilor de plagiat existente in cazul lucrărilor lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Onţanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu,Mihai Stănişoară, Dumitru Parvu şi Petre Tobă.

Pentru că Ministerul Educației a cerut aceaste analize in plin proces de realegere a membrilor CNATDCU, verdictul in cazurile mai sus menționate este așteptat pentru luna august (inițial termenul limită impus de instituţia ministerială a fost pentru sfarșitul lunii iunie).

Romania liberă: Avem de ieri un nou Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

La 9 mai, Ministerul Educației a impus un termen de 45 de zile pentru ca CNATDCU să dea un verdict in cazul a nouă teze de doctorat asupra cărora există suspiciuni de plagiat. A durat mai mult de o lună, chiar o lună și jumătate pană la alegerea noilor membri și inființarea noului Consiliu, care a preluat acele cazuri și a inceput să lucreze. Dar noul Consiliul, chiar cu o intarziere de cateva săptămani, va rezolva in deplină obiectivitate cazurile la care v-ați referit și pentru a nu mai exista discuții ulterioare.

Cele nouă teze de doctorat nominalizate de către Ministerul Educației vor fi analizate cu prioritate de CNATDCU?

Conform procedurilor in vigoare, există o serie de sesizări făcute la Ministerul Edicației și sunt in număr de nouă. Există o procedură, niște stadii și sp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro