EXCLUSIV Modificari importante in Educatie. BAC-ul, scurtat la 3 saptamani, fata de 5 saptamani cat a durat in 2016
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Educatiei, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a aprobat noile metodologii pentru examenele nationale, iar acestea au adus modificari atat in modalitatea de desfasurare a Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, cat si a examenului de definitivat. Nemultumirea presedintelui CNE, Horia Onita, proaspat candidat la Baclaureat, este ca, desi in urma contestatiei la Limba si literatura romana, nota i-a fost modificata de evaluatori de la 9,25 la 9,60, nota finala a ramas tot 9,25 deoarece intre cele doua nu era o diferenta de cel putin 50 de sutimi.
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Educatiei, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a aprobat noile metodologii pentru examenele nationale, iar acestea au adus modificari atat in modalitatea de desfasurare a Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, cat si a examenului de definitivat.
"O prima modificare adusa este ca se reduce perioada de desfasurare a probelor orale de la examenul de Bacalaureat. Astfel examenul nu se va mai desfasura pe o perioada de cinci saptamani, ci doar de trei saptamani. De asemenea, proba la Limba materna nu se va mai desfasura martea, inainte de proba obligatorie a profilului, ci joia, inainte de proba la alegere", au explicat sursele citate.
Totodata, Ministerul mai pregateste o noutate pentru elevi, in sensul ca elevii care intra in acest an in clasa a XI-a vor sustine simularile la Bacalaureat dupa o noua structura, dupa un model pilot ce va fi prezentat maine de ministrul Educatiei. Si metodologia de desfasurare a examenului de definitivat va fi modificat, astfel incat profesorii nu vor mai sustine proba scrisa in vara, ci in aprilie, in vacanta de Paste.
Toate modificarile aduse de noile metodologii vor fi prezentate joi de Ministerul Educatiei.
Pragul de 0,5 puncte, discriminatoriu Pe 16 iulie, fostul presedinte al Consiliului National (CNE), Horia Onita, a declarat ca vrea sa depuna o plangere in contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat, potrivit caruia o nota poate fi modificata in urma contestatiei doar daca intre prima nota si a doua (primita dupa contestatie) exista o diferenta de cel putin 0,5 puncte. Nemultumirea presedintelui CNE, Horia Onita, proaspat candidat la Baclaureat, este ca, desi in urma contestatiei la Limba si literatura romana, nota i-a fost modificata de evaluatori de la 9,25 la 9,60, nota finala a ramas tot 9,25 deoarece intre cele doua nu era o diferenta de cel putin 50 de sutimi. Cat a durat in acest an Bacalaureatul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro