EXCLUSIV Loteria Bonurilor Fiscale. A doua extragere. Cum se vor selecta castigatorii daca vor fi mai mult de 100. Exemplu de calcul

EXCLUSIV Loteria Bonurilor Fiscale. A doua extragere. Cum se vor selecta castigatorii daca vor fi mai mult de 100. Exemplu de calcul

Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege. Sa zicem ca in urma primei extrageri au iesit castigatoare bonurile fiscale emise in data de 15 mai, cu valoarea de 38 de lei (respectiv intre 38,0 si 38,99 lei) si vor aparea 471 de detinatori de bonuri castigatoare la prima extragere.

acum 68 luni (28 Jun 2015)

Explicatia Ministerului Finantelor

"In cazul realizarii celei de a doua etape de selectie, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Numarul extras in cadrul celei de-a doua extrageri va fi primul castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege.

Retinem, deci, ca pentru a doua extragere / la care vor participa doar castigatorii de la prima extragere - sunt importante ziua de emitere a bonului si numarul atribuit castigatorilor de la prima extragere.

Sa zicem ca in urma primei extrageri au iesit castigatoare bonurile fiscale emise in data de 15 mai, cu valoarea de 38 de lei (respectiv intre 38,0 si 38,99 lei) si vor aparea 471 de detinatori de bonuri castigatoare la prima extragere.

Potrivit noii proceduri, suma de un milion de lei nu se va mai imparti la cei 471 de castigatori, ci se va organiza o a doua extragere pentru ca din cei 471 sa se selecteze doar 100 de castigatori.

Cum se va face aceasta selectie: ** fiecarui bon castigator dintre cele 471 revendicate dupa prima extragere i se va atribui un numar unic - de la 1 la 471; ** deci fiecare participant la aceasta a doua extragere va detine bonul emis la data de 15 mai cu valoarea de 38 lei si numarul unic atribuit (intre 1 si 471) ** Are loc a doua extragere in care va fi extras un numar, sa zicem 56; ** Primul bon castigator va fi cel cu numarul 56 ** Al doilea bon castigator va fi cel cu numarul 56 + 15... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro