EXCLUSIV Judecatorii redeschid dosarul "Casa Coanda". Fostul secretar al Academiei Romane Ioan Paun Otiman, urmarit penal pentru abuz in serviciu

EXCLUSIV Judecatorii redeschid dosarul

8555/P/2012 din data de 02.06.2014 a Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale fata de intimatii Otiman Paun Ioan, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, si Slivinschi Marina Vivien si Jipa George, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu (...)", se precizeaza in dispozitivul sentintei. (...) Casa Coanda este in posesia lor (Academia Romana n.r.) de doi ani de zile si pana in momentul asta n-au fost in stare sa-si plateasca un contract de salubritate, de energie electrica sau de apa. Mai mult, in declaratia data in fata organelor de urmarire penala, Ioan Paun Otiman este nesincer, intrucat i s-a adus la cunostinta in doua randuri, de catre Ministerul Culturii, obligatia exercitarii dreptului de preemptiune de catre stat", se arata in contestatia Curtii de Conturi.

acum 51 luni (13 Mar 2015)

NUP-ul procurorilor a fost atacat in instanta de institutia de control. 8555/P/2012 din data de 02.06.2014 a Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale fata de intimatii Otiman Paun Ioan, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, si Slivinschi Marina Vivien si Jipa George, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu (...)", se precizeaza in dispozitivul sentintei. George Jipa: "Le-au mai dat procurorilor de lucru"

Fostul secretar al Academiei Romane, Ioan Paun Otiman, nu a dorit sa comenteze decizia de redeschidere a dosarului, pe motiv ca nu stie prea multe. Dosarul a fost redeschis in urma contestatiei facute de Curtea de Conturi.

Mai informat si dispus sa vorbeasca a fost omul de afaceri George Jipa, cel care a fost imputernicit de Academia Romana sa vanda "Casa Coanda". Chiar sunteti de la ziar sau sunteti de la procuratura?

Acesta sustine ca a iesit in pierdere in urma rezilierii contractului de vanzare-cumparare, iar imobilul de patrimoniu este lasat de izbeliste de catre Academia Romana. (...) Casa Coanda este in posesia lor (Academia Romana n.r.) de doi ani de zile si pana in momentul asta n-au fost in stare sa-si plateasca un contract de salubritate, de energie electrica sau de apa. La 17 ianuarie 2008, secretarul general al Academiei Romane, Ioan Paun Otiman, l-a mandatat pe George Jipa sa recupereze de la RA-APPS, in numele Academiei, etajul casei Coanda. In aceeasi zi, George Jipa mai era imputernicit ca, odata recuperat imobilul, sa-l vanda cu 350.000 de euro Marinei Vivien Slivinschi, sotia omului de afaceri. Afacerea, musamalizata de procurori

Curtea de Conturi a stabilit ca vanzarea "Casei Coanda" s-a facut ilegal si a sesizat Politia si Parchetul.

Pentru a-l absolvi de orice vina pe Ioan Paun Otiman, dar si pe c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro