EXCLUSIV. INTERCEPTARI din dosarul "Mita la CFR". Directoarea Estrella Stefanescu: "Orice vorbesti, orice, e inregistrat, stocat"

Anchetatorii arata, in ordonanta de efectuare a urmaririi penale, ca SC Regiotrans SRL este o societate privata care desfasoara activitati sociale de transport calatori si beneficiaza de subventii de la bugetul statului in baza mai multor acte normative, pentru acoperirea diferentei dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de calatori si costurile reale de transport. "Desi operatorul national SNTFC «CFR Calatori» a renuntat la majoritatea traselor de pe liniile neinteroperabile sub motivatia nerentabilitatii, acestea au fost preluate imediat de SC Regiotrans SRL, care a procedat la dublarea sau chiar triplarea curselor efectuate pe o trasa (cu acceptul decizionalilor guvernamentali mentionati si sub pretextul necesitatii cresterii numarului de curse - perechi de trenuri - folosind argumente de ordin «social», desi traficul de calatori este redus) exclusiv pentru a obtine un cuantum al subventiei cat mai ridicat (acordat pe sistemul lei/tren/km), chiar daca garniturile introduse circula in 80% din situatii cu o acoperire a capacitatii de transport de numai 5-10%", au scris procurorii in documentul citat.

acum 67 luni (20 Feb 2015)

Sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR Estrella Stefanescu si omul de afaceri Iorgu Ganea au fost arestati preventiv, prin decizia Tribunalului Bucuresti, in dosarul privind favorizarea la licitatii a unor firme de transportul feroviar, printre care si Regiotrans.

Solicitarea DNA a fost judecata de magistratii de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti care a durat de la 24.00 la ora 8.00 dimineata.

In 2011, directorul Regiotrans, la solicitarea Estrellei Stefanescu, s-a ocupat de efectuarea reviziei la autoturismul proprietate personala a functionarului, la o firma din Brasov.

Citeste si: Omul de afaceri Ganea Iorgu, retinut de DNA, in dosarul "Mita la CFR calatori"

Redam stenograme din dosar, care prezinta o discutie intre Estrella Stefanescu si directorul Regiotrans, Florin Haradean:

STEFANESCU ESTRELLA : Da’ nu consum decat daca plec asa, ca ai vazut ca in general sant econoama, in general nu depasesc asa.

Citeste si: Estrella Stefanescu, sef serviciu in CFR, retinuta de DNA

HADAREAN FLORIN: Marius i-a bagat, asa e!

STEFANESCU ESTRELLA : Pai de aia zic ca nu mai am!

Citeste si: DNA pune lupa pe prabusirea transportului feroviar public

STEFANESCU ESTRELLA : Ca stii, uneori ma mai intereseaza si pe mine ..??..sa ma mai intalnesc cu cate cineva.

Citeste si: Perchezitii DNA la Ministerul Transporturilor, la CFR Calatori, la firme si patroni de firme de transport feroviar. Fraude de 5 milioane de euro

STEFANESCU ESTRELLA : Da. E nasol, adica sintem intr-o perioada in care intr-adevar, orice vorbesti, orice, e inregistrat, stocat si daca vreodata vrei si tu ceva de la viata iti scoate astea in fata!

STEFANESCU ESTRELLA: Ca le-am povestit ca sa-mi caut o camera de rezerva, ca nu-ti mai spun ca nu ne-a dat bani de delegatie!

STEFANESCU ESTRELLA: Uite asa, nu mi-au dat bani de delegatie, ca mi-i da, ca n-a avut acuma si mi-i da... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro