EXCLUSIV. Inspectia Judiciara s-a autosesizat in urma dezvaluirilor privitoare la Viorica Costiniu publicate de Romania libera

Avand in vedere ca aceasta presupusa abatere disciplinara a fost savarsita de un judecator de la o Curte de Apel, se poate spune ca este vorba de rea-credinta, nu de lipsa de pregatire profesionala, deoarece la o astfel de instanta se dau hotarari definitive, iar pentru emiterea acestora sunt desemnati doar magistrati foarte bine pregatiti profesional.

acum 117 luni (9 Sep 2014)

Inspectia Judiciara de pe langa Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat in urma aparitiei articolului EXCLUSIV. Vicepresedintele CSM George Muscalul ne-a declarat ca, dupa ce Inspectia Judiciara va face verificarile necesare si va intocmi o nota, aceasta va fi supusa dezbaterii plenului institutiei si se vor lua masurile care se impun.

Judecatorii si procurorii pe care i-a consultat reporterul Romania libera dupa aparitia documentelor in facsimil, in cotidianul nostru, au sustinut ca a judeca o contestatie care vizeaza emiterea unui mandat de arestare in absenta partilor, respectiv a procurorului de sedinta si a avocatului inculpatului, reprezinta o grava abatere disciplinara.

Avand in vedere ca aceasta presupusa abatere disciplinara a fost savarsita de un judecator de la o Curte de Apel, se poate spune ca este vorba de rea-credinta, nu de lipsa de pregatire profesionala, deoarece la o astfel de instanta se dau hotarari definitive, iar pentru emiterea acestora sunt desemnati doar magistrati foarte bine pregatiti profesional. Fiind vorba de rea-credinta, spun magistratii consultati de Romania libera, singura sanctiune disciplinara care s-ar impune ar fi excluderea din magistratura. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro