EXCLUSIV. Inregistrarea AUDIO a declaratiilor ministrului Comunicatiilor care i-au scandalizat pe profesorii din Romania

Sunt criticat pentru ca am spus ca la buget nu sunt suficienti bani pentru a creste salariile tuturor profesorilor, desi cifrele arata ca ne apropiem de un deficit de 3% iar o depasire a acestuia nu este o solutie", a scris Marius Bostan pe pagina sa de Facebook. Marius Bostan a fost intrebat din sala cum pot fi extinse masurile si la corpul universitar, in conditiile in care "avem foarte multe universitati si totusi cererea de forta de munca calificata in acest domeniu important este mult mai mare decat pot sa asigure universitatile. O marire de salariu in zona pe care o spuneti dumneavoastra, plus in toate zonele de educatie, parerea mea ca nu ar provoca decat paguba pe urmatorii 2,3 ani, cinci ani. Da-ti demisia daca ai salariul mic, dar nu poti sa iti bati joc de viitorul unor copii, sa faci prostii la scoala si nimeni sa nu te verifice.

acum 89 luni (30 Jun 2016)

Dupa ce mai multe organizatii sindicale ale cadrelor didactice i-au cerut demisia si a fost vizat de numeroase critici, demnitarul si-a prezentat miercuri scuze fata de profesori, dar a sustinut ca declaratiile sale au fost scoase din context si politizate.

"Ma bucur sa vad ca o declaratie facuta in cadrul unei conferinte a starnit atata interes, desi trebuie sa recunosc ca sunt trist cand vad ca aceasta este folosita in scopuri politice. Regret ca sunt interpretate declaratiile intr-un mod in care nu am gandit. Am afirmat, raspunzand la o intrebare din sala, ca profesorii au salarii mici si ca raspunsul la aceasta problema este crearea unei piete competitive a invatamantului. Sunt criticat pentru ca am spus ca la buget nu sunt suficienti bani pentru a creste salariile tuturor profesorilor, desi cifrele arata ca ne apropiem de un deficit de 3% iar o depasire a acestuia nu este o solutie", a scris Marius Bostan pe pagina sa de Facebook. "Nu am generalizat si departe de mine sa fac acest lucru. Cer scuze acelor cadre didactice dedicate meseriei alese, care se pot simti lezate de scoaterea din context. Evident, invatamantul de stat gratuit este garantat de Constitutie".

Precizam ca ministrul Comunicatiilor a facut respectivele declaratii la un eveniment organizat sub egida Agenda pentru Romania Digitala, care a vizat domeniul industriei hardware, software si servicii IT. Discutand pe aceasta tema, demnitarul a ajuns sa vorbeasca si despre pregatirea informaticienilor in universitatile romanesti, dar si despre readucerea in tara a valorilor din domeniu. Marius Bostan a fost intrebat din sala cum pot fi extinse masurile si la corpul universitar, in conditiile in care "avem foarte multe universitati si totusi cererea de forta de munca calificata in acest domeniu important este mult mai mare decat pot sa asigure universitatile.

Marius Bostan a raspuns si astfel a ajuns sa isi exprime opinia cu privire la calitatea intregului invataman... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro