EXCLUSIV. Informatii secrete din dosarul "EADS-securizarea frontierelor" au ajuns la suspecti prin secretarul general adjunct MAI Sova si consiliera Popa?

Sunt vizati secretarul general adjunct al ministerului, Mihai Sova, si o consiliera a ministrului Gabriel Oprea Potrivit unui comunicat DNA, "s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA si SOVA MIHAI, consilier al ministrului Afacerilor Interne, respectiv secretar general adjunct, in cadrul aceluiasi minister, cu privire la savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (8 acte materiale)".

acum 72 luni (15 Jan 2015)

UPDATE

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spun ca Ingrid Popa-Mocanu ar fi copiat, intre altele, solicitarile si notele DNA ajunse la Interne in cadrul instrumentarii dosarului penal "EADS - securizarea frontierelor".

Aceste date ar fi rezultat in urma perchezitiilor de ieri de la Ministerul de Interne si de la domiciliile celor doi urmariti penal.Procurorii DNA nu dau informatii despre actele copiate de dosarele anticoruptie si transmise cel mai probabil suspectilor din acele dosare. Sunt vizati secretarul general adjunct al ministerului, Mihai Sova, si o consiliera a ministrului Gabriel Oprea

Potrivit unui comunicat DNA, "s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA si SOVA MIHAI, consilier al ministrului Afacerilor Interne, respectiv secretar general adjunct, in cadrul aceluiasi minister, cu privire la savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (8 acte materiale)".

Din probele ridicate la perchezitii rezulta ca "in zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 si 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, in calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Sova Mihai la documente care contineau informatii nedestinate publicitatii si la care acesta nu avea acces, conform atributiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat in scopul obtinerii unor foloase necuvenite".

In legatura cu copierea unor acte din dosarele DNA destinate ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ar exista probe ca "in data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Sova Mihai la documente confidentiale, emise de catre Dire... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro