EXCLUSIV FOTO Debutul anului scolar intampinat de profesori cu #PROTESTEZ

Membrii de sindicat reclama faptul ca sporurile salariale se calculeaza prin raportare la salariile de baza de anul trecut, ceea ce conduce la obtinerea unor venituri salariale mai mici decat ar trebui de fapt. "Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot sa spun ca i-am petrecut in scoala romaneasca, alaturi de functiile pe care le-am ocupat vremelnic ma fac si ma determina, alaturi de echipa PSD-ALDE, sa venim cu solutii concrete pentru sistemul de invatamant preuniversitar si universitar", a spus Pop la RFI.

acum 79 luni (11 Sep 2017)

Debutul anului scolar a venit cu vechile probleme: lipsa manualelor, scoli fara autorizatii, la care s-au adaugat exercitiile de imagine ale liderilor, politizarea institutiilor si proteste timide ale profesorilor. Unii parinti au fost deranjati de momentul ales de profesori si de exemplul pe care acestia il ofera copiilor in prima zi de scoala. Protestul a vizat atat neindeplinirea de catre PSD a promisiunilor salariale, dar a semnalat lipsa de atentie acordata profesionalizarii cadrelor didactice. "In aceasta dimineata, liderul de sindicat de la SIPA Muntenia, structura afiliata FSLI, Adrian Voica, a postat pe pagina sa de Facebook mesajul unui profesor de la Liceul Tehnologic Mioveni. Acesta se plange ca directorul liceului, Gheorghe Dinuta, ii impiedica pe profesorii nemultumiti de conditiile de munca si salariale ca nu au voie sa poarte cocarde cu inscriptia PROTEST, cel mai probabil pentru a nu-i face sa se simta prost pe politicienii si oamenii din administratie care ar fi fost prezenti la deschiderea noului an scolar", sustine publicatia argesplus.ro.

De altfel, Colegiul National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a decis sa inceapa din 2 octombrie protestele, in cazul in care Guvernul nu accepta incheierea unui acord scris, prin care se angajeaza sa solutioneze mai multe probleme cu care se confrunta salariatii din invatamant. Membrii de sindicat reclama faptul ca sporurile salariale se calculeaza prin raportare la salariile de baza de anul trecut, ceea ce conduce la obtinerea unor venituri salariale mai mici decat ar trebui de fapt. Elevii de clasa a V-a nu au manuale scolare ci doar un compendiu care cuprinde materia pe urmatoarele opt saptamani pentru 15 discipline. Liviu Pop a spus, intr-o interventie televizata la Digi, ca introducerea manualului unic pe care o are in vedere pentru anul viitor nu reprezinta o intoarce spre practicile regimului ceuasist: "Nu ne intoarcem in comunism si nu cred ca tot ce a fost i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro