EXCLUSIV Erdogan, "prietenul Europei", isi LICHIDEAZA opozitia cu sange rece

EXCLUSIV Erdogan,

Proiectul de reforma constitutionala propus de regimul de la Ankara va permite "curatirea" Parlamentului turc de orice picior de opozant. Dupa acest eveniment, presedintele Erdogan a lansat o serie de atacuri violente la adresa partidului pro-kurd, acuzandu-l ca serveste de "vitrina politica" pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK, aflat pe lista gruparilor teroriste in Turcia, Statele Unite si UE.

acum 51 luni (18 May 2016)

Proiectul de reforma constitutionala propus de regimul de la Ankara va permite "curatirea" Parlamentului turc de orice picior de opozant. Marti seara, 348 de deputati din cei 550 au sustinut la prima lectura controversatul proiect de "reforma constitutionala", care urmareste ridicarea imunitatii parlamentare pentru cei vizati de proceduri judiciare.

Proiectul, initiat de executivul turc si de Partidul Dreptatii si Dezvoltarii (AKP), al presedintelui Erdogan, nu resuseste sa ascunda adevarata tinta: HDP-ul kurd, a treia forta politica a tarii.

Marea surpriza electorala a alegerilor legislative din iunie 2015, formatiunea de stanga a reusit sa se impuna, privand astfel partidul islamo-conservator al lui Erdogan de majoritatea parlamentara absoluta, pe care o avea din 2002 incoace.

Dupa acest eveniment, presedintele Erdogan a lansat o serie de atacuri violente la adresa partidului pro-kurd, acuzandu-l ca serveste de "vitrina politica" pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK, aflat pe lista gruparilor teroriste in Turcia, Statele Unite si UE. PKK aflat intr-o lupta sangeroasa cu fortele de securitate turce in regiunile majoritar kurde din sud-estul tarii. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro