EXCLUSIV Discursul pregatit de castigatorul alegerilor prezidentiale

EXCLUSIV Discursul pregatit de castigatorul alegerilor prezidentiale

Exista insa un deficit si mai grav care nu se gaseste in cartile de economie si despre care nu se fac analize la televizor din partea unor oameni care vorbesc cu voci grave: acesta este deficitul de incredere si de recunostinta. Si atunci de ce sa ne miram ca, unul cate unul, copiii nostri cauta un alt loc sa-si intemeieze familiile si lasa casele batranesti pustiite si parintii cu lacrimi in ochi, cand prietenii nostri de liceu sau de facultate ne cheama sa ne luam ramas bun sau cand colegii de serviciu ne spun ca vor incepe o viata in alta parte? Saracia care ne paralizeaza dezvoltarea, saracia care ne rapeste prezentul si ne condamna viitorul, saracia care ne priveaza tinerii de educatia la care au dreptul si care face ca doar cativa elevi dintr-o suta care s-au nascut in mediul rural sa ajunga la facultate, saracia care ne pedepeste batranii la un sfarsit de viata lipsit de demnitate, saracia care ne arunca oamenii in putere in depresie. Mi-as dori ca din aceasta seara sa intelegem ca nu mai putem sa ne luptam romani cu romani pe subiecte atat de neimportante, ci ca e nevoie sa ne unim pentru a face pasul spre clasa de mijloc, pentru a razbi impotriva saraciei, pentru a oferi mai multe sanse la educatie copiilor, pentru a oferi un trai mai decent batranilor, pentru a milita pentru o piata cu adevarat libera si pentru o democratie cu adevarat pe picioarele ei.

acum 62 luni (15 Nov 2014)

>

Discursul pregatit de castigarul alegerilor prezidentiale pentru seara de 16 noiembrie, pe care nu il vom auzi. Au fost 45 de zile in care noi, candidatii, am tot vorbit, dar astazi a fost randul poporului sa vorbeasca. El nu poate fi insa auzit de cei care se uita doar la procente, de cei care cauta invingatori sau invinsi. Mesajul vostru nu poate fi auzit nici de cei care se cred mai buni decat semenii lor doar pentru ca au alta optiune politica. Daca pana acum a contat ce ne diferentia, de maine trebuie sa conteze ce ne aduce impreuna.

Suntem cu mai mult decat o colectie de judete rosii si albastre, separate de linia Carpatilor. Nu putem sterge liniile trasate prin vot, dar putem macar incerca sa le facem sa lucreze in favoarea noastra ca natiune, punand ce ne distinge in slujba a ce ne poate face mai puternici.

In tara pe care o voi conduce peste o luna de zile, unul din zece romani este diagnosticat cu depresie, semn ca trebuie sa ne apropiem unii de altii, nu sa ne indepartam si mai mult. Pentru a nu deveni si eu prima sursa a dezamagirilor voastre, va cer sa fiti alaturi de mine, sa nu considerati ca, pentru cinci ani, va puteti lua ochii de la mersul acestei tari si ca va puteti intoarce la grijile de zi cu zi. Am nevoie de voi, cei care m-ati ales sau nu, din prima pana in ultima zi a acestui mandat, pentru a nu uita niciodata pentru ce am votat astazi.

Stimati alegatori care ati decis sa nu votati pentru mine,

Exista multe probleme financiare care ne pandesc in aceasta iarna economica. Au curs rauri de cerneala scriindu-se despre imprumuturi si dobanzi, asa cum s-au scurs zeci de mii de minute de televiziune in discutii despre deficite si despre ce este de facut in aceasta privinta.

Exista insa un deficit si mai grav care nu se gaseste in cartile de economie si despre care nu se fac analize la televizor din partea unor oameni care vorbesc cu voci grave: acesta este deficitul de incredere s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro