EXCLUSIV Director de la Malaxa: "Secureanu ne spunea ca noi suntem infractori, ca pentru el e simplu, ca va pleca la alt spital si nu va pati nimic"

EXCLUSIV Director de la Malaxa:

Zeci de martori au fost audiati la DNA in dosarul in care fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitala, Florin -Adrian Secureanu (52 de ani), este acuzat de luare de mita si delapidare, ambele in forma continuata, potrivit unor surse judiciare. Ce au spus angajatii la DNA In declaratiile de martor, unul dintre angajatii de la financiar-contabil a aratat ca toate facturile si chitantele ce apar ca fiind emise de cele doua societati catre Spitalul Malaxa sunt falsificate personal de catre el, la solicitarea managerului spitalului, in scopul mentionat mai sus, respectiv al justificarii in documentele financiar contabile a sumelor delapidate de Secureanu. Sumele de bani ieseau din casierie in baza dispozitiilor de plata emise in prealabil de catre serviciul de contabilitate, dispozitie de plata ce era semnata de managerul spitalului si de doua dintre persoanele de la serviciul financiar contabil, una la rubrica CFP (control financiar preventiv) si una la rubrica contabilitate", a precizat, in declaratia de martor, directorul de la Malaxa. "Ne-a spus ca noi suntem infractorii" Referatele de necesitate si notele de fundamentare erau intocmite in fals de functionarii de la Administrativ, apoi se intocmea de serviciul de la Achizitii prin personalul de acolo angajamentul bugetar.

acum 49 luni (17 Dec 2016)

Zeci de martori au fost audiati la DNA in dosarul in care fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitala, Florin -Adrian Secureanu (52 de ani), este acuzat de luare de mita si delapidare, ambele in forma continuata, potrivit unor surse judiciare. Este vorba de angajati din spitalul Malaxa, afaceristi care au recunoscut totul, angajati ai unei companii de turism si reprezentanti a doua firme. El a spus ca nu a realizat pana cu o zi inainte de propunerea de arestare, gravitatea demersurilor sale, va raspunde pentru toate faptele sale si s-a prezentat singur la DNA pentru elucidarea situatiei de fapt.

In fata magistratilor, Secureanu a explicat ca a ramas socat de declaratiile date de subalternii sai, iar arestul la domiciliu l-ar fi solicitat pentru copii sai care i - au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca deoarece mama acestora este casatorita cu o persoana foarte violenta. Totul s-ar fi facut prin intermediul a doua societati, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT si prestatori de servicii de reparatii si mentenanta calculatoare ai spitalului.

Surse judiciare au explicat pentru "Adevarul" ca cele doua societati folosite de Secureanu sunt Rys Force Company si Vetigraph Infomatica. Cele doua societati nu ar fi avut niciodata contracte cu Malaxa, nu au prestat niciun serviciu si nu au livrat niciun fel de bunuri institutiei publice. Anchetatorii mai arata ca s-au emis facturi pentru un numar de 1.075 de zile. Ce au spus angajatii la DNA

In declaratiile de martor, unul dintre angajatii de la financiar-contabil a aratat ca toate facturile si chitantele ce apar ca fiind emise de cele doua societati catre Spitalul Malaxa sunt falsificate personal de catre el, la solicitarea managerului spitalului, in scopul mentionat mai sus, respectiv al justificarii in documentele financiar contabile a sumelor delapidate de Secureanu.

Mai mult, martorul a pus la d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro