EXCLUSIV Deputatul Ioan Oltean i-a cerut abuziv sefului Politiei Bistrita sa afle cine il injura pe Internet. Politia s-a executat: "dusmanul" era angajat la SRI

In toamna acestui an, deputatul Ioan Oltean a apelat la inspectorul sef Ioan Ovidiu Muresan pentru a afla cine posteaza comentarii calomnioase la adresa sa la articolele din presa locala. In schimbul acestor "servicii", cei trei au primit diverse cadouri de la oameni de afaceri, printre care o pusca de vanatoare in valoare de 17.000 de euro, o masina de teren, butoaie cu bere sau materiale de constructii.

acum 113 luni (28 Nov 2014)

In toamna acestui an, deputatul Ioan Oltean a apelat la inspectorul sef Ioan Ovidiu Muresan pentru a afla cine posteaza comentarii calomnioase la adresa sa la articolele din presa locala.

"La data de 08.08 2014, inspectorul sef Muresan Ioan Ovidiu a discutat, in biroul spu, cu deputatul (...). Din continutul discutiilor purtate la data respectiva, rezulta ca Politia Municipiului Bistrita ii raspunsese oficial deputatului (...) ca nu poate pune la dispozitie datele solicitate, intrucat sunt date cu caracter personal, protejate de prevederile Legii nr. Cu toate acestea Muresan Ioan Ovidiu i-a comunicat verbal deputatului faptul ca IP-ul calculatorului folosit pentru postarea comentariului apartine numitului (...), angajat al (...) Bistrita-Nasaud", precizeaza procurorii DNA.

Procurorii mai spun ca fostul sef al Politiei bistritene si-a mintit subordonatii, spunandu-le ca nu isi da seama cum a reusit deputatul Ioan Oltean sa intre in posesia IP-ului respectiv, sugerand ca alti politisti ar fi vinovati de comunicarea datelor confidentiale.

Seful IPJ BN, Ioan Ovidiu Muresan, alaturi de seful Politiei Rutiere Roberto Hasnas si de seful Politiei Nasaud, Leon Closca sunt arestati preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzati de abuz in serviciu.

La interventia unor oameni de afaceri, cei trei masluiau accidente rutiere inclusiv cu victime, favorizau anumiti inculpati din dosare penale, isi obligau subordonatii sa treaca cu vederea nereguli si chiar sa sanctioneze nevinovati. In schimbul acestor "servicii", cei trei au primit diverse cadouri de la oameni de afaceri, printre care o pusca de vanatoare in valoare de 17.000 de euro, o masina de teren, butoaie cu bere sau materiale de constructii.

"M-am intalnit cu domnul Muresan pentru ca voiam sa aflu care e stadiul cererii depusa de mine, pentru ca voiam sa actionez in instanta persoana care m-a calomniat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro