EXCLUSIV Daca Moartea pe Cruce nu a fost minciuna, atunci nici Mantuirea nu este minciuna!

EXCLUSIV Daca Moartea pe Cruce nu a fost minciuna, atunci nici Mantuirea nu este minciuna!

Actul rastignirii a fost atat de serios, de autentic si de total inedit incat pana si apostolii si ucenicii erau convinsi ca spanzuratul de pe lemnul din mijloc nu va invia."

acum 96 luni (30 Apr 2016)

Sapte fraze rosteste Iisus pe Cruce si despre ele s-au scris biblioteci intregi. Acestea sunt: "Parinte, iarta-le lor ca nu stiu ce fac" - "Femeie, iata fiul tau" - "Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu mine in Rai" - "Eli, Eli, lama sabahtani? (Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce M-ai parasit?) - "Mi-e sete" - "Savarsitu-sa" - "Parinte, in mainile Tale imi incredintez sufletul".

La o cercetare mai atenta, se observa ca a patra, cea din mijloc, se deosebeste fundamental de celelalte. Acest cumplit strigat de deznadejde demonstreaza un lucru capital: ca Iisus Hristos, cel mort pe Cruce si Inviat, a fost nu doar Dumnezeu adevarat, ci si Om adevarat. Om ca si noi, din carne si oase, care a suferit ca si noi si care a cunoscut cu adevarat Moartea. Steinhardt gloseaza admirabil pe marginea acestui subiect:

"Numai deznadejdea omeneasca de pe Cruce dovedeste integritatea si seriozitatea jertfei, o impiedica a fi cine stie ce joc... Actul rastignirii a fost atat de serios, de autentic si de total inedit incat pana si apostolii si ucenicii erau convinsi ca spanzuratul de pe lemnul din mijloc nu va invia."

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plata a site-ului "Evenimentul zilei", cuprinzand o selectie exclusiva de materiale de presa de calitate. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro