EXCLUSIV "Cumetria" dintre Sebastian Ghita si sefii Politiei din Ploiesti, data-n vileag de politistii obisnuiti

EXCLUSIV

Protejat de capii Politiei Prahova, care l-au scapat chiar si de un dosar penal, deputatul Sebastian Ghita a fost dat de gol de subalternii acestora. "La intrebarea organelor de urmarire penala de ce nu am intocmit procesul-verbal de constatare a contraventiei pentru conducatorul auto Ghita Sebastian Aurelian care depasise regimul legal de viteza pe sectorul de drum pe care a fost surprins de aparatul radar, arat ca nu am procedat in acest sens de teama, avand in vedere faptul ca in aceasta situatie intervenise chiar inspectorul-sef Dosaru Viorel", a spus, la DNA, agentul de circulatie care l-a oprit pe deputat in trafic. Sprijin pentru presedintele CJ Prahova In cel de-al patrulea dosar deschis pe numele sau de procurorii DNA, Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducere fara permis.

acum 49 luni (30 May 2016)

Protejat de capii Politiei Prahova, care l-au scapat chiar si de un dosar penal, deputatul Sebastian Ghita a fost dat de gol de subalternii acestora. Mai multi politisti au fost audiati in ultima luna la DNA, pentru a da detalii despre modul in care Sebastian Ghita a scapat de un dosar penal pentru conducere fara drept a unui autoturism pe drumurile publice, dar si despre informatiile confidentiale din anchete, puse pe tava deputatului de catre capii politiei prahovene.

Detaliile apar in motivarea Curtii Supreme, din 17 mai, prin care a fost prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare al complicilor lui Ghita: procurorul Liviu Tudose, comisarul Constantin Ispas - fost sef al DGA Prahova si chestorul Viorel Dosaru - fost sef al Politiei Prahova. Scapat de dosarul penal

Astfel, din documentele procurorilor reiese ca, in iulie 2012, Sebastian Ghita a fost surprins de radar, in comuna Barcanesti (Prahova), conducand cu 127 km/ora.

"La intrebarea organelor de urmarire penala de ce nu am intocmit procesul-verbal de constatare a contraventiei pentru conducatorul auto Ghita Sebastian Aurelian care depasise regimul legal de viteza pe sectorul de drum pe care a fost surprins de aparatul radar, arat ca nu am procedat in acest sens de teama, avand in vedere faptul ca in aceasta situatie intervenise chiar inspectorul-sef Dosaru Viorel", a spus, la DNA, agentul de circulatie care l-a oprit pe deputat in trafic. "La scurt timp dupa ce am ajuns la sediul politiei, a intrat si numitul Ghita Sebastian Aurelian - conducator auto al autoturismului oprit, pe care eu il cunosteam la acel moment.

In timpul discutiei cu Ghita, politistul a fost sunat de pe un numar pe care nu-l avea in agenda telefonica. "Am raspuns si am constatat ca cel care ma suna era Dosaru Viorel, care mi-a spus, din cate retin, ca ne cunoastem de mult timp si ca el aici are nevoie de oameni de incredere, eu percepand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro