EXCLUSIV Cum primea spaga doctorita care si-a transfomat pacientii in cobai. "1.500 ii OK?"/"Da, sigur!"

EXCLUSIV Cum primea spaga doctorita care si-a transfomat pacientii in cobai.

In dosarul instrumentat de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General, 50 de medici psihiatri sunt cerectati ca ar fi testat medicamente in mod ilegal. In urma discutiilor purtate s-a stabilit ca dupa ce "pacienta" obtine toate documentele necesare internarii, respectiv dovada platii ca este asigurata, trimitere de la medicul de familie, cardul de sanatate si cartea de identitate sa se prezinte la medic Podea Delia pentru efectuarea internarii. Dupa ce am fost internata au fost vizitata de catre un medic rezident, care mi-a pus o serie de intrebari cu privire la simptomele bolii cu care am fost internata, respectiv debutul bolii cu care am fost diagnosticata la internare, simptome si astfel de aspect, toate datele fiind notate de catre medicul rezident intr-un carnetel. Aceasta mi-a raspuns ca >, moment in care i-am scos din geanta personala un plic continand 150 euro (in bancnote de cate 50 euro), si simuland ca nu am oferit toata suma pe care o aveam asupra mea si pe care doream sa i-o ofer i-am cerut plicul pe care mi l-a dat si dupa ce m-am uitat in plic am mai adaugat dintr-un portofel inca 150 euro in plic si I l-am inmanat doctoritei Podea Delia care l-a luat si la pus pe o etajera din birou. "Au fost alese cele mai valoroase opere de arta, in functie de cota de piata, cel mai scump a fost evaluat, la prima vedere, la 80.000 de euro. Concluzia a fost facuta pe baza evaluarii gravitatii faptei, a modului si a circumstantelor de comitere a acesteia: in mod premeditat, organizat, precaut, in scop pecuniar, cu ignorarea crasa a deontologiei profesionale, vizand persoane care in schimbul unor sume de bani doresc sa obtina documente medicale necesare obtinerii deciziilor medicale privind atestarea oficiala a gradului de invaliditate/ handicap si a drepturilor de asigurar sociale ce decurg din acesta incadrare, activitati specifice atributiilor de serviciu.

acum 76 luni (3 Jun 2016)

In dosarul instrumentat de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General, 50 de medici psihiatri sunt cerectati ca ar fi testat medicamente in mod ilegal.

Mai multi bolnavi care sufereau de probleme psihiatrice au fost, fara sa stie, cobai in cadrul unor experimente medicale. Insa de multe ori si rezultatele privind eficienta medicamentelor erau trucate, sustin procurorii SUPC. Ororile au fost descoperite in timpul unei anchete privind pensionari ilegale pe caz de boala.

Ancheta a vizat-o, initial, doar pe Sefa Sectiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, Delia Podea. Acuzatiile: luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale. Saptamana aceasta, Tribunalul Bucuresti a emis un mandate de arestare de 30 de zile, dar sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti. "In tara nu am o pensie de varsta sau medicala"

Una dintre persoanele care au apelat la "serviciile" Deliei Podea a povestit procurorilor SUPC ca ea lucre in strainatate si ca nu platea taxele pentru pensie in Romania.

"In tara nu am o pensie de varsta sau medicala. In aceste conditii dorind sa am un venit sigur, respectiv o pensie de invaliditate, m-am gandit sa-i solicit sprijinul doctoritei Podea Delia pentru a o intreba daca ma poate ajuta in acest sens. Astfel, in ziua respectiva am intrebat-o pe doamna doctor daca la varsta mea de 44 de ani pot obtine o pensie medicala. Mi-a spus ca urmeaza sa ne mai auzim in acest sens, daca sunt de acord,si sa o caut lunea seara la cabinet, precizandu-mi inca o data ca : >. Mi-a spus ca ma poate interna dar daca am asigurare si card de sanatate. Cum a inceput totul: monitorizarea cabinetului

In paralel, procurorii SUPC monitorizau cabinetul medical al Delia Podea si au interceptat discutiile.Principalele probleme erau faptul ca femeia luc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro